CCR a validat suspendarea președintelui Traian Băsescu

De: Marian Andrei / 10.07.2012, 09:40
CCR a validat suspendarea președintelui Traian Băsescu
Președintele Senatului, Crin Antonescu, este președinte interimar al României, a decis Curtea Constituțională , constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcția de șef al statului a fost respectată.

Curtea a examinat cererea privind constatarea existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României.

„În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a hotărât: 1. Constată că procedura privind suspendarea din funcția de Președinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată; 2. Constată existența împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României; 3. Constată că, în conformitate cu dispozițiile art.98 alin.(1) din Constituție, interimatul funcției de Președinte al României se asigură de președintele Senatului, domnul George-Crin-Laurențiu Antonescu„, se arată într-un comunicat al Curții.

Curtea Constituțională a mai constatat că cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și președintele României, pe de altă parte, formulată de Președintele României, este inadmisibilă.