Ce a DESFIGURAT-O pe această femeie?

De: Marian Andrei / 15.11.2012, 11:00
Ce a DESFIGURAT-O pe această femeie?
Indianca Nagabhushanam Siva a avut probleme încă de la naștere cu ochiul stâng, acesta crescând din ce în ce mai mare odată cu trecerea anilor.

Din nefericire, cu toate că vedea din ce în ce mai prost iar fața i se deforma tot mai mult, părinții nu au dus-o la doctor pentru a vedea cauza acestei anomalii.

A trebuit să ajungă la vârsta de 23 de ani pentru a-și face curajul de a merge singură la doctor, în speranța că va reuși să scape de diformitatea feței.

Medicii care au consultat-o i-au stabilit curând diagnosticul: teratom, o tumoare foarte rară, întâlnită pentru prima oară acum 149 de ani, descoperită la doar 70 de oameni de atunci, care presupune creșterea unui dinte în globul ocular.

Așa arată Nagabhushanam Siva după înlăturarea tumorii

După o lungă și dificilă operație, care a costat-o și pierdera vederii ochiului afectat, medicii indieni au scos doi dinți complet formați, în condițiile în care prezența doar a unui dinte complet este o raritate.

Un caz diametral opus s-a întâlnit în 2009, când o americancă și-a recăpătat vederea pierdută în urmă cu nouă ani după ce i-a fost implantat un dinte în ochi.