Ce a făcut din „Among Us” cel mai popular joc din lume?

De: Andra Voiculescu / 24.09.2020, 13:32
Ce a făcut din „Among Us” cel mai popular joc din lume?
Jocul "Among us" a înregistrat 41,9 milioane de descărcări numai în luna septembrie a acestui an şi luna încă nu s-a încheiat. În august a înregistrat 18,4 milioane de descărcări şi, dacă luăm în considerare descărcările sale totale, până în iulie 2020 au fost 2,4 milioane de descărcări. Asta în condiţiile în care, dacă ne uităm pe statisticile din Twitch, în luna iunie jocul avea în jur de 14 canale dedicate şi o medie de aproximativ 174 de spectatori pe lună. Acum jocul are în medie 80.000 de spectatori şi aproximativ 13 milioane de ore de conţinut urmărit. Jocul are mai mult de 2 ani vechime, fiind lansat iniţial în 2018, aşa că ne întrebăm ce a făcut ca acest joc să devină în ultimele luni cel mai popular joc din lume.

Să începem prin a explica despre ce este vorba exact. Pe scurt, Among Us este un joc multiplayer în care 4-10 jucători îşi asumă rolurile membrilor echipajului unei nave spaţiale, însărcinaţi cu pregătirea acesteia pentru plecare prin îndeplinirea mai multor sarcini ştiinţifice de bază. Cu toate acestea, printre membrii inocenţi ai echipajului se află câţiva impostori extratereştri repartizaţi aleatoriu, ale căror obiective sunt uciderea şi îngrădirea membrilor echipajului, sabotarea navei şi cel mai important, fără a fi prinşi. În acest fel, jocul nu este prea nou ca şi concept şi este foarte asemănător cu jocuri precum Mafia, Werewolf şi Project Winter.

Deci, de unde creşterea nebună în popularitate?

Ei bine, majoritatea oamenilor atribuie creşterea popularităţii jocului adoptat de câţiva streameri uriaşi – Twitch şi YouTube – care ridică jocul, sporind astfel conştientizarea existenţei sale către milioanele de fani.  În plus, jocul permite colaborări uşoare între aceşti streameri mari, rezultând 10 streameri de mare nume, toţi reunind milioane de fani pentru a crea un cadru perfect de creştere a numărului de spectatori.

Ce este jocul în sine care l-a făcut atât de popular?

Costul este întotdeauna un factor important atunci când vine vorba de jocuri şi faptul că jocul este gratuit pe mobil (dacă suporţi reclame) sau 5 USD pe Steam, cu siguranţă acesta este unul dintre motivele popularităţii jocului.

Cerinţe de bază – jocul nu are nevoie de cel mai recent şi mai puternic hardware pentru a rula – necesită 1 GB RAM, 250 MB spaţiu pe hard disk şi un PC suficient de puternic pentru a gestiona Windows 7. Pentru o experienţă completă, se recomandă un microfon pentru a permite chatul vocal, dar în afară de asta nu ai nevoie de mai mult.

Among Us a devenit o sursă materială foarte populară pentru creatorii de meme de pretutindeni. Trebuie doar să petreci 10 minute pe orice platformă de socializare pentru a prinde diverse meme centrate în jurul temelor Among Us şi acestea cu siguranţă ajută mult în creşterea popularităţii jocului.

Jocurile sunt diferite – deoarece jocul este mai concentrat pe jucători şi personalitatea lor decât pe jocul în sine – ori de câte ori joci cu un set diferit de jucători, jocul se schimbă. Adică, atâta timp cât ai oameni noi cu care să te joci, ai un joc complet nou şi acest lucru ajută în menţinerea jocul proaspăt, captivant şi dinamic.

Ce mai este de spus despre fenomenul care este printre noi? Va continua să crească în popularitate? În acest stadiu, cu siguranţă nu prezintă semne de oprire. Va continua să fie cel mai popular joc din lume? Probabil că nu, pe măsură ce jucătorii trec la următorul „big thing”.

Dezvoltatorul InnerSloth a anunţat deja că a amânat lansarea Among Us 2, datorită popularităţii primului joc, pe care se străduieşte să îl îmbunătăţească şi să-l întreţină.

 

Sursa foto: Pixabay