Ce a pățit un fotograf mușcat de un șarpe black-mamba

Apropo.ro / 08.03.2013, 11:00
Mark Laita a fost mușcat de un veninos black-mamba pe când făcea câteva fotografii pentru proiectul său "Serpentine".

Și în ziua de azi, poate, Mark Laita nu ar fi știut că a fost mușcat de un șarpe mamba negru, dacă nu ar fi văzut pozele făcute de el pentru proiectul său „Serpentine”.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Singurul motiv pentru care mușcătura șarpelui nu i-a fost fatală este acela că mamba nu i-a injectat venin, care 100% fatal pentru organismul uman, și nu numai.

Fotograful născut în Detroit și crescut în Chicago a declarat pentru New Scientist că nici nu se gândea că ar putea fi mușcat de un șarpe la ședința foto, chiar dacă ei erau subiectul principal.

serpentine

Abia a doua zi, privind pozele, a observat cum mamba negru avea colții pe piciorul său. Uimitor moment.

Mamba negru sunt cei mai veninoși șerpi din Africa ce pot atinge lungimi dîntre 3,5 și 5,5 metri lungime. Denumirea numelui provine de la culoarea din cerul gurii. Extrem de agresiv, mamba negru este și cel mai rapid șarpe fiind capabil să se miște cu 12 mp/h.

mamba negru

Mușcătura lui omoară chiar și un elefant, având în vedere că poate injecta o doză de venin între 10 și 15 mg care paralizează mușchii respiratori. În afara oamenilor, mamba negru nu are vreun predator natural. Spre deosebire de alte specii de șerpi, populația de black mamba nu este în declin.

Cartea „Serpentine” a fotografului Mark Laita va fi lansată în toamna lui 2013.