Ce a transmis Papa Benedict în primul mesaj pe Twitter

De: Gabriela Voicu / 12.12.2012, 17:15
Ce a transmis Papa Benedict în primul mesaj pe Twitter
Papa Benedict al 16-lea a transmis recent primul său mesaj pe Twitter, de pe contul @pontifex.

Contul oficial de Twitter al Papei Benedict al XVI-lea, @pontifex, a fost creat la începutul lunii decembrie, dar credincioșii din întreaga lume abia astăzi au putut să citească primele gânduri ale Suveranului Pontif.

Papa a publicat, în urmă cu scurt timp, primul său mesaj pe Twitter: „Dragi prieteni, sunt bucuros să mă aflu în legătură cu voi prin intermediul Twitter. Mulțumesc pentru răspunsul vostru generos, vă binecuvântez pe toți din toată inima mea”.

Contul Papei are deja sute de mii de urmăritori, Twitter-ul nefiind tocmai o necunoscută pentru suveranul pontif, care a scris primul său tweet anul trecut, când a anunțat de pe contul oficial al Vaticanului lansarea unui portal de știri.

Primul mesaj de pe contul de Twitter al Papei Benedict

„Prezența pe Twitter a Papei este o expresie concretă a convingerii că Biserica trebuie să fie prezentă în lumea digitală”, scrie într-un comunicat al Vaticanului.

„Papa nu se va plimba având un Blackberry sau iPad în mână și nici nu va exista cineva care să-i pună cuvinte în gură. Va scrie pe Twitter când va dori”, a precizat un purtător de cuvânt al Vaticanului.