Ce alimente mănâncă doctorul Mencinicopschi?

De: Carmen Ulian / 07.06.2014, 14:00
Ce alimente mănâncă doctorul Mencinicopschi?
De ani de zile doctorul Mencinicopschi ne învață cum să ne hrănim sănătos, dar iată ce alimente consumă doctorul ce a declarat război E-urilor.

Doctorul Mencinicopschi, atunci când merge la cumpărături, știe clar ce alimente ar trebui să evite. Alimente nesănătoase pentru organismul uman.

La cei 62 de ani ai săi, Mencinicopschi se ghidează după natural și proaspăt atunci când ăși face cumpărăturile. Atunci când merge la cumpărături se oprește prima dată la legume și fructe. Preferă produsele românești, când vine vorba de mere, și citrice din UE.

Mai este tentat de roșiile cherry pe care le consumă cu slată de rucola, cu paste sau pe bruschette. Pentru doza de proteine mai cumpără ciuperci proaspete pe care le gătește la grătar sau în cuptor cu cartofi.

Nu ocolește nici carnea, dar o preferă pe cea de pește, după dieta mediteraneană, în special somonul pe care îl prepară la grătar. Alteori mai gătește și caras proaspăt după rețete la cuptor.

11 REȚETE DE CARTOFI LA CUPTOR

În afara peștelui, Mencinicopschi mai mănâncă și carne de porc, ce-i drept mai rar, îi plac cotletele la grătar, dar și pui pe care îl gătește tot la grătar sau la cuptor cu cartofi și rozmarin.

ciuperci

Ciuperci la cuptor

Consumă din toate, dar a scos din dieta sa prăjelile care nu sunt sănătoase. Orice se poate prepara gustos la grătar, în cuptor sau la aburi.

Doctorului îi mai plac legumele trase la wok și pastele integrale din grâu dur pe care le amestecă fie cu roșii, uneori și parmezan, ulei de măsline, usturoi, ardei iute uscat, etc.

11 REȚETE CU SOMON

Câteodată mai este binevenit și câte un pahar de vin roșu la masă, dar în general este adeptul apei normale sau carbogazoase.

La capitolul desert, Mencinicopschi se mulțumește cu gemuri și dulcețuri naturale, iaurturi, fructe.