Ce are Mihaela Rădulescu în frigider?

Apropo.ro / 24.07.2012, 07:00
Ce are Mihaela Rădulescu în frigider?
Mihaela Rădulescu crede într-o alimentaţie sănătoasă, aşa că şi-a redecorat frigiderul pe interior. Iată care sunt singurele dulciuri pe care le savurează alături de băieţelul ei, Ayan.

– Toată lumea vede că arăţi senzaţional. Dincolo de moştenirea genetică, ce faci în prezent pentru frumuseţe?
Acum, mai mult ca niciodată, sunt mult mai atentă la ce mănânc. Până acum, făceam doar sport şi duceam o viaţă foarte disciplinată, fără nopţi pierdute, fără alcool. De câţiva ani, am înţeles că şi alimentaţia cântăreşte greu în această ecuaţie şi că, oricât de bună ar fi moştenirea genetică, trebuie susţinută cu o alimentaţie sănătoasă, minimalistă, dar nutritivă, cu un supliment de vitamine care trebuie luate doar după sfatul specialistului. Aşa că mi-am „redecorat” frigiderul pe interior – arată mult mai verde, dar şi cu ouă, lactate, brânzeturi, peşte, fructe şi multe lichide. Şi am reuşit să antrenez şi copilul în acelaşi ritm culinar sănătos. Nu avem „junk food” în casă, sub nici o formă şi încerc, pe cât posibil, să nu consume aşa ceva decât atunci când chiar nu are încotro şi îi e foame… în deplasare. Are voie dulciuri, dar le preferăm amândoi pe cele făcute în casă sau îngheţata şi ciocolata.

– Cât timp aloci mişcării şi ce fel de sporturi practici?
Am zile în care fac doar 15 minute şi altele în care fac o oră, dar nu există zi fără sport în viaţa mea. De când am descoperit
dvd-ul lui Carmen Brumă, am dezvoltat aproape o adicţie faţă de genul de mişcări pe care ea le propune acolo, mi se potrivesc, muşchii mei îi mulţumesc zilnic. Mai fac wakeboard, încerc să fac progrese la kitesurf, mai joc volei pe plajă când am cu cine, înot, merg pe jos, mai merg la călărie câteodată. NU merg la sală şi nu alerg, dar fac orice sport face şi băiatul meu (mai puţin fotbal).

– Ai de gând să fii o prezenţă constantă la televizor duminica?
Nu. Încerc să limitez numărul de apariţii la minimul posibil şi tot sper să ajung la momentul în care voi închide acest capitol. Dar încă mai sunt solicitată şi uimitor ofertată, aşa că… mai spun şi „da”, câteodată.

– Când vrei să te relaxezi, ce loc din România îţi este cel mai drag?
Pădurea. Cea în care poţi merge cu motoarele, fără să întâlneşti oameni care să te judece, ci doar păsări, oi, copaci, brânduşe mov şi linişte. Liniştea pădurii e muzica mea preferată.

– Când mergi în vacanţă cu fiul tău, care sunt rugăminţile lui?
Să nu ne mai culcăm aşa devreme, adică la 10! Deşi, când spune asta, i se închid ochii de somn şi adoarme în următoarele câteva minute.

Fotograf: Marius Bărăgan

Citeşte interviul integral în numărul de iulie al revistei „Ce se întâmplă, Doctore?”