Ce arome de tigari vor fi interzise

Apropo.ro / 24.01.2014, 14:00
Ce arome de tigari vor fi interzise
Revizuirea Directivei anti-tutun, prin care vor fi interzise mai multe arome, a fost aprobata miercuri de Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a Parlamentului European.

Aromele, precum mentol, fructe, ciocolată vor fi interzise la țigarete și la tutunul de rulat. Produsele cu arome care au un volum de vânzări de 3% sau mai mare în UE (spre exemplu, mentol) vor beneficia de o perioadă de tranziție de 4 ani, înainte de a fi interzise.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Totodată, se va intensifica controlul ingredientelor produselor din tutun, în special în ceea ce privește aditivii. La nivel european, va fi creat un sistem de urmărire cu elemente de securitate pentru produsele din tutun cu scopul de a combate comerțul ilicit. Pentru început vor fi vizate țigaretele și tutunul de rulat.

În luna februarie, cel târziu martie, acest document va fi votat în plenul Parlamentului European. ENVI a aprobat documentul după ce, în 18 decembrie 2013, statele membre și-au dat acordul pentru revizuirea directivei ce interzice mai multe arome de țigări.

Știm că cei care încep să fumeze sunt copiii, nu adulții. În pofida unui trend descendent al numărului de adulți fumători în cele mai multe state membre, cifrele Organizației Mondiale a Sănătății arata un trend în creștere îngrijorător al numărului de tineri fumători în unele state membre„, a declarat raportorul Linda McAvan.