Ce artişti au fost incluşi în Guinness World Records 2015

De: Cătălina Matei / 25.04.2015, 08:00
Ce artişti au fost incluşi în Guinness World Records 2015
Trupa Metallica, rapperul Eminem şi cântăreaţa Shakira se numără printre artiştii incluşi în Guinness World Records 2015, un volum care sărbătoreşte împlinirea a 60 de ani de la publicarea primei cărţi dedicate recordurilor mondiale.

Metallica a făcut istorie, devenind prima trupă din lume care a susţinut concerte pe toate cele şapte continente (America de Nord, America de Sud, Africa, Europa, Asia, Australia şi Antarctica) într-un singur an. Pe 8 decembrie 2013, grupul american a susţinut un concert pentru oamenii de ştiinţă şi câştigătorii unui concurs organizat de Coca-Cola Zero la staţia de cercetări ştiinţifice Carlini din Antarctica, informează contactmusic.com

Foto: Hepta

În timpul acelui concert istoric, sugestiv intitulat „Freeze ‘Em All” (parafrază după titlul unui album celebru al grupului american, n.r.), Metallica a interpretat 10 piese. Pentru a proteja fragilul ecosistem din Antarctica, show-ul a fost unul „silenţios”, întrucât rockerii americani au ales să cânte fără amplificatoare, iar sunetul a fost transmis către public prin intermediul căştilor.

Miley Cyrus apare şi ea în Guinness World Records 2015 întrucât este starul pop care a generat cel mai mare număr de căutări pe internet.

 Eminem deţine recordul mondial la categoria „cântecul cu cele mai multe cuvinte” cu piesa „Rap God”, ale cărei versuri sunt alcătuite din 1.560 de cuvinte, cântate de rapperul american într-un interval de şase minute şi patru secunde.

Foto: Hepta

Potrivit Mediafax, printre ceilalţi artişti incluşi în acest volum aniversar se află Shakira, prima persoană din lume care a primit 100 milioane de „Like”-uri pe Facebook; Katy Perry, care are cel mai mare număr de admiratori pe Twitter (52.463.838); One Direction, primul grup care a ajuns pe primul loc în topul Billboard cu primele trei albume de studio ale sale („Midnight Memories”, „Up All Night” şi „Take Me Home”).

Foto: Hepta

Guinness World Records 2015 reprezintă cea de-a 60-a ediţie aniversară a renumitei cărţi dedicate recordurilor mondiale.

Volumul aniversar Guinness World Records 2015 va fi lansat pe 10 septembrie şi prezintă numeroase recorduri mondiale, incluzând şi un CD bazat pe noua tehnologie de realitate augmentată, care permite cititorului să vizualizeze în 3D performanţele stabilite de noii deţinători de recorduri.