Ce au în comun Daniel Craig și James Bond

Apropo.ro / 14.11.2012, 09:33
Ce au în comun Daniel Craig și James Bond
Actorul Daniel Craig, interpretul agentului 007 în ultimele trei filme din această serie, este înrudit cu adevăratul James Bond, un renumit ornitolog britanic.

Actorul Daniel Craig, interpretul agentului 007, este rudă îndepărtată cu adevăratul James Bond, un renumit ornitolog britanic care a reprezentat sursa de inspirație pentru scriitorul Ian Fleming atunci când a creat celebrul personaj.

Scriitorul Ian Fleming a declarat într-un interviu: „Atunci când am scris primul roman din serie, în 1953, am vrut ca James Bond să fie extrem de plictisitor, un bărbat neinteresant, căruia i se întâmplă însă tot felul de lucruri. Am vrut ca el să fie un instrument fără sentimente. Atunci când am căutat un nume pentru protagonistul meu, mi-am spus: «Dumnezeule, James Bond este cel mai plictisitor nume pe care l-am auzit vreodată!»”.

Potrivit experților britanici, adevăratul James Bond și actorul Daniel Craig sunt înrudiți cu regele Edward al III-lea al Marii Britanii, prin intermediul unui strămoș comun, Josh of Gaunt, duce de Lancaster.

Citește mai multe detalii despre Daniel Craig și adevăratul James Bond, pe Mediafax.ro