Ce au românii în frigidere

De: Gabriela Voicu / 14.02.2014, 11:30
Ce au românii în frigidere
Circa 45% din romanii din mediul urban au frigiderul foarte bine aprovizionat, dar 4 din 10 români aruncă produse din frigider cel puțin o dată pe săptămână,

Circa 45% din românii din mediul urban au frigiderul foarte bine aprovizionat, potrivit unui studiu recent. Acest lucru este caracteristic celor aflați la apogeul profesional (35-44 de ani), având studii superioare și venituri ridicate.

Lactatele, legumele, sosurile și mâncarea gătită sunt printre produsele preferate de români, însă în frigider ei țin și medicamente sau mâncare specială pentru animale.
 

La cealaltă extremă, 17% dintre gospodării au frigiderul mai degraba gol, iar din această categorie fac parte în special persoanele în vârstă (55-64 de ani), cât și cele cu un nivel social scăzut ca educație și venituri.

Făcând lista produselor care se găsesc în frigiderul românilor, ouale și lactatele au loc fruntaș în clasament, cu o incidență de peste 90%, reconfirmând astfel statutul de produse de bază în alimentația românilor. 

Măncarea gătită are, de asemenea, un loc important rezervat în frigider. 91% dintre persoanele care au participat la studiu au mâncare gătită în frigider, confirmând comportamentul de consum încă tradiționalist al românilor.

Pentru aprovizionarea casei cu produse alimentare, românii merg în magazine, în medie, de 4 sau 5 ori pe săptămâna. Având în vedere această frecvență, 4 din 10 români aruncă produse din frigider cel puțin o dată pe săptămână, din diverse motive, cum ar fi depășirea termenului de garanție sau pur și simplu lipsa de apetit pentru mâncare.