Ce avere a lăsat în urmă Dinu Patriciu!

De: Pusa Toader / 21.08.2014, 10:38
Ce avere a lăsat în urmă Dinu Patriciu!
A avut un adevărat imperiu, a fost considerat cel mai bogat român, însă a murit printre străini, având în conturi nişte "firimituri" din averea de peste 2,3 miliarde de euro pe care o avea în urmă cu doar câţiva ani.

După moartea controversatului afacerist Dinu Patriciu, urmaşii vor împărţi ceea ce a mai rămas din avere: aproape 200 de milioane de euro, clădiri, terenuri şi firme la care fostul miliardar era acţionar sau asociat.

Conform spynews.ro, printre bunurile pentru care se vor bate fiicele Ana şi Maria, soţia Dana, fiul acesteia, Andrei Ştefan, şi chinezoaica Melanie Anne Chen se numără domeniul de la Snagov, unde afaceristul a locuit alături de Dana Patriciu. Conform datelor oficiale, Dinu Patriciu ar mai fi deţinut clădiri impozante pe bulevardul Mircea Eliade şi Str. Paris din Capitală.

Dinu Patriciu a lăsat în urmă mai multe companii, printre cele mai importante numărându-se DP Holding şi Marexin. Despre aceasta din urmă există informaţii că ar avea probleme financiare, întrucât nu şi-ar fi achitat taxele datorate la stat şi nici salariile angajaţilor.

O altă firmă lăsată moştenire este S.C. Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare, unde Dinu Patriciu este asociat cu un off-shore şi cu mama sa, Monica Patriciu, funcţia de administrator fiind deţinută de fratele lui, Şerban. O altă companie care ar fi fost controlată din umbră de Dinu Patriciu este Astra Investiţii Imobiliare, care a fost vândută, în 2008, unui offshore cipriot – DSP Investments.