Ce calități trebuie să ai ca să excelezi ca lider!

De: Mihaela Enache / 05.02.2014, 12:00
Ce calități trebuie să ai ca să excelezi ca lider!
Nu există linii directoare specifice pentru a fi un mare lider, dar există anumite roluri esențiale pe care un lider de succes trebuie să le îndeplinească.

Conform dr.Jim Taylor, un lider trebuie să câștige respectul, încrederea și loialitatea echipei sale și să construiască o relație sănătoasă și puternică cu ei.

Un lider trebuie să aibă abilități psihologice, emoționale și interpersonale necesare pentru a performa la un nivel ridicat în mod constant, pentru a fi atât un model, cât și pentru a-și educa echipa cu privire la menținerea unui nivel ridicat de performanță.

Având în vedere că un singur „jucător” nu poate duce o echipă, toată lumea trebuie să lucrezi nu numai pentru a-și îndeplini responsabilitățile individuale, ci și să colaboreze în mod eficient pentru a obține rezultatele necesare, și un lider bun este vital pentru succesul organizației.

Taylor a adăugat că scopul unui lider este de a crea un cadru și de a procesa lucrurile într-un mod care să maximizeze șansele de reușită ale echipei.