Ce cauzează apariția negilor?

De: Mia Nicolescu / 31.05.2016, 00:00
Ce cauzează apariția negilor?

Practic, fiecare om are metodele lui pentru a scăpa de negi. Oamenii va vor spune tot felul de lucruri magice cu promisiunea că negii vor dispărea dacă le urmezi instrucțiunile. Pentru că negii apar și dispar brusc, mulți oameni au crezut de fapt, că la mijloc e un fel de magie responsabilă pentru asta.

Pe vremea Romei Antice, oamenii aveau idei superstițioase când venea vorba de negi. Un roman pe nume Pliny a notat asta în jurnalul său: „Tu trebuie să atingi negii cu năut în prima zi a lunii, învelește năutul într-o pânză și arunc-o în spatele tău”.

Negii nu apar doar atingând o broască, așa cum multă lume este de părere și în ziua de zi. Negii sunt o creștere a pielii sau a mucoaselor. Multe dintre ele sunt prezente la naștere, altele apar prima oară în timpul copilăriei sau mai târziu în viață. Multe dispar în timp. O explicație științifică completă a ceea ce cauzează negii pur și simplu nu există. Se pare că încă nu știm destule despre ele. Unii doctori sunt de părere că negii sunt cauzați de către un virus. Alții cred că ei apar din cauza frecării sau a unor iritații ale pielii.

De fapt, un neg apare pe mâinile sau degetele unui adult din cauza unei iritații, care poate fi minoră dar este repetată zi de zi. Pentru că iritația nu este vizibilă, nu observăm când negul se naște. Un exemplu de neg, este „negul măcelarului”. Acești negi sunt observați la persoane care mânuiesc frecvent carne crudă. Negii măcelarului apar pe mâini. Bărbații care lucrează în gudron de cărbune, petrol, și/sau în jurul razelor X de multe ori apar negii. Acestea devin de multe ori canceroase. Adevărul e că există întotdeauna pericolul ca negii să devină infecții grave și aceștia nu ar trebui să fie modificate prin „metode de acasă”. Ori lăsați negul în pace, ori îl scoateți în mod corespunzător și complet de către un medic .