CE cere Ungariei să scumpească palinca și să ieftinească telecomunicațiile

De: Marian Andrei / 22.06.2012, 11:30
CE cere Ungariei să scumpească palinca și să ieftinească telecomunicațiile
Comisia Europeană cere Ungariei modificarea unei legi care scutește băuturile distilate din fructe, respectiv palinca, de la plata accizelor și a trimis totodată un avertisment oficial referitor la taxele din telecomunicații și retail, precum și la acordarea de bonuri de masă.

Deși potrivit directivelor europene Ungaria poate poate acorda o reducere de 50% din nivelul normal al accizei în cazul palincăi produse de distileriile de uz personal, în cantitate de maxim 50 de litri pe an, țara vecină aplică o scutire totală.

Acest lucru deranjează CE, care a trimis Ungariei o scrisoare în care se arată că, dacă legislația nu va fi modificată în termen de două luni, Comisia se va adresa Curții Europene de Justiție.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pe de altă parte că CE a trimis un prim avertisment oficial Ungariei, prin intermediul unei scrisori, pe tema taxelor din sectorul telecomunicațiilor și cel de retail, dar și a bonurilor de masă, în cadrul unei alte proceduri de infringement.

Purtătorul de cuvânt a precizat că în 2010 CE a primit plângeri din partea unor companii internaționale din Ungaria, referitoare la taxele speciale introduse în sectorul telecomunicațiilor și cel de retail.