Ce citim într-un weekend ploios

Apropo.ro / 28.06.2018, 15:16
Ce citim într-un weekend ploios
Spor la citit!

Intraţi în El Encanto, Susana López Rubio

Romanul prezintă povestea de dragoste dintre Patricio, un tânăr venit în Havana din Asturias, o provincie a Spaniei măcinată de conflictele Războiului Civil, şi Gloria, soţia celui mai puternic mafiot din Cuba, cu care a fost silită să se căsătorească pe când era adolescentă. O iubire interzisă, un incendiu în urma căruia arde magazinul de lux El Encanto, loc emblematic în care veneau stelele Hollywood-ului, întâmplări dramatice, răsturnări de situaţie – iată un roman complet şi complex, care descrie atmosfera fascinantă a Havanei acelor vremuri. Citeşte un fragment din carte.

 

Chipul dur al despărţirii, Michael Connelly

Harry Bosch, detectiv particular care tocmai a pus punct unei cariere de peste 30 de ani în poliţia  din Los Angeles,  este foarte selectiv atunci când îşi alege clienţii. Atunci când acceptă o întâlnire cu unul dintre cei mai influenţi miliardari din sudul Californiei, Bosch simte că are în faţă un caz complicat. Bărbatul, în vârstă acum, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat şi care este soarta copilului născut din relaţia cu ea. Pornit pe urmele posibilului moştenitor al unei averi uriaşe, detectivul descoperă o ţesătură încurcată din care nu lipsesc trădarea, crima, corupţia. Citeşte un fragment din carte.

 

 Duelul vrăjilor, Sebastien de Castell

Cum supravieţuieşti unui duel al vrăjilor când nu ai niciun dar special?

Toţi credem că suntem unici. Că ne-am născut să realizăm ceva măreţ. Că avem puteri nebănuite, care abia aşteaptă să fie descoperite. Dar dacă în viaţă lucrurile nu funcţionează aşa? Dacă, în loc să aştepţi să capeţi puteri speciale, decizi să le obţii exersând? Să devii special, în loc să aştepţi ca asta să se întâmple de la sine?

Citeşte un fragment din carte.

 

 

 

Marilena Ion