Ce conține geanta reginei Elisabeta a II-a

De: Gabriela Voicu / 19.06.2013, 15:00
Elisabeta a II-a are o colecție de 200 de genți, unele vechi de 40 sau 50 de ani, și este foarte atașată de aceste accesorii care conțin cele mai dragi obiecte ale sale.

Regina Elisabeta a II-a este fără îndoială una dintre cele mai remarcabile personalități din lume la ora actuală. În 2012, regina Marii Britanii a sărbătorit Jubileul de Diamant, care a marcat împlinirea a 60 de ani de la încoronarea ei, iar milioane de oameni din lumea întreagă îi urmăresc cu interes aparițiile publice pentru a-i admira ținutele și a se inspira din ele.  
 
În continuare vă prezentăm câteva detalii pe care nu le știați despre obiceiurile reginei, mai precis despre obiectele de care ea este atașată și pe care le poartă mereu în geantă.

Elisabeta a II-a are o colecție de 200 de genți, unele vechi de 40 sau 50 de ani. În mod normal ea nu introduce în poșetă bani, carnet de CEC-uri, carduri bancare, chei sau pașaportul, însă este nedezlipită de un cârlig în forma literei S cu care își securizează de fiecare dată geanta.

Regina Elisabeta are peste 200 de genti

Pentru că este superstițioasă, Elisabeta a II-a poartă diferite amulete norocoase, multe dintre ele primite de la copiii săi, Charles, Anne, Andrew și Edward. Acestea au diferite forme, dar în mare parte respectă o tematică ecvestră.
 
Ca orice mamă mândră, regina ține în geantă și poze de familie. Una dintre favoritele ei este cea în care apare Prințul Andrew după ce revenise cu bine din războiul din Falklands, în 1982, unde servise ca pilot de elicopter în Marina Regală Britanică.
 
Alte obiecte de care suverana britanică este nedespărțită sunt un tub cu bomboane mentolate, un pachet cu dropsuri pentru animalele ei de companie și câteva integrame extrase zilnic din ziare de servitorii ei.
 
Regina folosește un stilou pentru a scrie și urăște pixurile atât de mult încât le interzice celor din jurul ei să le folosească.
 
Alt accesoriu pe care îl prețuiește foarte mult este o mini-trusă de machiaj metalică pe care Prințul Philip i-a făcut-o cadou la nuntă. Regina folosește această trusă de 60 de ani și o deschide pentru a-și verifica sau împrospăta machiajul înaintea aparițiilor publice.

Regina prefera gentile cu culori inchise

Nedorind să piardă niciun moment important, Elisabeta mai poartă în geantă un mini-aparat foto pe care îl folosește uneori pentru a face ea însăși poze pentru albumul personal. Alături de acesta se află o oglindă, un briceag, o agendă, o pereche de ochelari de soare, o pereche de ochelari pentru citit și un jurnal.

Iată, deci, că geanta reginei este foarte încăpătoare, dar pentru plimbări ea folosește o geantă mai mică.

Firma Launer, cu sediul în Londra, este furnizorul său oficial de 40 de ani încoace. Realizate manual la o fabrica din Walsall, poșetele din piele de vițel, struț sau aligator costă între 500 și 1.000 de lire sterline fiecare și au diferite culori. Regina preferă totuși gențile cu nuanțe închise, dar nu cumpără astfel de accesorii frecvent pentru a le schimba odată cu pantofii, așa cum fac multe persoane publice.
 
În 1991, suverana britanică a vizitat fabrica de genți din Walsall pentru a vedea procesul de realizare al accesoriilor și pentru a vorbi cu specialiștii de acolo.

Regina este nedespartita de geanta ei

Regina este foarte atașată de geanta sa, care pentru o femeie reprezintă un „uter simbolic”, conținând toate obiectele ei dragi, și o face să se simtă în siguranță. Singurul loc în care Elisabeta nu poartă geanta este Balmoral, castelul ei din Scoția, unde este înconjurată de amintiri plăcute și se simte foarte bine.
 
Conținutul, aspectul și confortul nu sunt, însă, singurele avantaje ale genții regale. Regina o folosește și pentru a transmite mesaje codificate servitorilor și oaspeților săi. De pildă, când regina își pune geanta pe masă înseamnă că evenimentul la care participă se apropie de final. În timpul plimbărilor, ea „scapă” geanta într-un anumit fel pentru a da de înțeles că este gata de plecare, iar cineva din staff-ul ei apare pentru a continua dialogul cu interlocutorul său. Dacă regina pune geanta pe podea în timpul unui banchet, ea le transmite subalternilor că persoana de lângă ea este plictisitoare și, din nou, un servitor apare pentru a-i lua locul reginei când preferă să plece. Celor din jur le place să vadă că poșeta Elisabetei se află la încheietura brațului sau îndoit, în timp ce mănușile sunt ținute cu mâna cealaltă. Atunci ei știu că totul este bine și că regina este relaxată.

În iunie 2006, în timpul celebrării celei de-a 80-a aniversări, Elisabeta a admis importanța poșetei sale, care a și fost onorată în cadrul unei piese de teatru la care au asistat peste 50 de vedete, numite „The Queen”s Handbag”.