Ce echipe vor incepe campionatul?

Apropo.ro / 02.07.2002, 08:28
Ce echipe vor incepe campionatul?
Mai bine de o treime din echipele Diviziei A au ajuns în situatia de a nu se putea prezenta la prima etapa. FC National, Otelul, U Craiova, AEK si UTA sînt în colaps financiar, în timp ce Ploiestiul nu s-a hotarît daca Astra ramîne singura sau fuzioneaza cu Petrolul. Criza de bani s-a


Mai bine de o treime din echipele Diviziei A au ajuns în situatia de a nu se putea prezenta la prima etapa. FC National, Otelul, U Craiova, AEK si UTA sînt în colaps financiar, în timp ce Ploiestiul nu s-a hotarît daca Astra ramîne singura sau fuzioneaza cu Petrolul.

Criza de bani s-a acutizat pentru ca principalii sponsori au plecat de lînga fotbal, transferurile au scazut dramatic, iar recompensele jucatorilor s-au dovedit prea mari în comparatie cu performantele obtinute.

„În proportie de 90 la suta ne-am înteles!”

Corneliu Stroe spera ca Gigi Netoiu va accepta sa cedeze Universitatea în schimbul a 500.000 de dolari, platibili în 4 transe

Dupa ce Gigi Netoiu si-a luat din Craiova ceea ce a mai ramas din Universitatea, oltenii au tot cautat diferite solutii de „repatriere” a echipei. Ultima încercare au facut-o aseara Sorin Cîrtu, Emil Sandoi si fostul presedinte al alb-albastrilor, Corneliu Stroe, care au venit în Bucuresti sa trateze cu „Comandantul” conditiile cedarii „Stiintei”. Cum Netoiu a fost retinut de probleme urgente de afaceri, cei trei au discutat cu Victor Becali, la sediul ISM, impresarul fiind mandatat de actualul patron al juvetilor sa negocieze cu partea craioveana.

Dupa aproape doua ore de discutii, Stroe, Cîrtu si Sandoi au plecat acasa avînd convingerea ca „Universitatea va juca din toamna la Craiova”. „În proportie de 90 la suta ne-am înteles! Domnul Netoiu a mai scazut si dînsul suma ceruta pe echipa, noi vom lua doar o parte dintre jucatori, sper ca miercuri sa dam drumul la treaba”, a declarat Stroe. Se pare ca „nea Gigi” i-a anuntat pe craioveni ca renunta la „Stiinta” în schimbul a 500.000 de dolari, platibili în 4 transe, si ca va lasa în Banie doar jucatorii nascuti în zona. Un raspuns clar va da astazi, iar daca acesta va fi favorabil, Cîrtu si Sandoi vor începe mîine pregatirile.

S-au dat o parte din bani

Duminica seara, imediat ce a revenit de la Ibiza, Gigi Netoiu a trecut pe la baza „Doi Cocosi”, unde sînt cantonati cei 18 fotbalisti aflati acum în lotul Universitatii. Ca sa-i linisteasca pe juveti, care nici nu voiau sa mai revina la Bucuresti dupa cele doua zile de vacanta, „Comandantul” le-a promis ca le va achita o parte din restantele financiare, apoi le-a transmis ca a doua zi vor pleca în cantonament la Vila Codreanu de la Brasov. Lucru pe care alb-albastrii l-au si facut ieri dimineata. „Pîna la lamurirea situatiei, mergeti sa va antrenati, sa nu ramîneti în urma cu pregatirea”, le-a spus Netoiu.

Sava asteapta

Asa cum promisese miercurea trecuta, cînd a parasit cantonamentul de la „Doi Cocosi” în semn de protest ca Universitatea se pregateste la Bucuresti, Marius Sava n-a plecat nici ieri la Brasov sa se alature coechipierilor. „Vreau sa vad ce se întîmpla exact, cine ia echipa si în ce conditii. Pîna atunci, îmi mentin forma fizica jucînd tenis de cîmp. Nu se stie niciodata, poate ma reprofilez daca n-oi mai fi bun ca fotbalist”, a marturisit „Savarina”.

OTELUL

„Nu ne vom desfiinta!”

Vali Stefan, singurul ramas în conducerea clubului, spune ca, în ciuda crizei financiare, echipa va lua startul si în viitoarea editie de campionat

Ieri, ora 17:00, la stadionul din Galati a avut loc reunirea jucatorilor Otelului. Au fost prezenti 27 de fotbalisti. Doar Pelin, Gurita, Tofan, Males si Danut Oprea au fost dintre cei mai cunoscuti. Restul, juniori de la centru de copiii, singurele noutati constituindu-le prezenta portarului Robert Tufisi adus de la Laminorul Roman si a lui Iulian Arhire, jucator aflat la final de contract cu Zimbru Chisinau. Din cauza faptului ca la echipa nu e nici un antrenor, jucatorii nu au efectuat obisnuita sedinta de pregatire.

Vali Stefan, singura persoana din conducere ramasa la club dupa plecarile lui Mihai Stoica si Leonard Strizu, a fost cel care i-a întîmpinat pe fotbalisti. Pe lînga Munteanu, Ghionea si Bostina, au absentat Marian Dinu, Bastina si Toma, care au plecat la Zimbru Chisinau, solicitati fiind de Gabi Stan, dar si Mozacu si Bogdan Andone. Acestia au anuntat conducerea clubului ca nu vor mai ramîne sa joace la Galati, desi pe moment nu au vreo oferta concreta. „Asa a fost mereu înaintea unei noi editii de campionat. Speram sa o scoatem la capat, mai ales ca avem promisiunea factorilor locali ca se vor implica alaturi de Combinat si ne vor da o mîna de ajutor”, a spus Vali Stefan.

Primarul promite sprijin

În dimineata zilei de ieri, la sediul Prefecturii din Galati a avut loc o întîlnire între factorii locali si conducerea Sidex, în care s-a luat în discutie variantele de sprijin financiar pentru echipa de fotbal. Primarul Dumitru Nicolae, fostul director general al combinatului si cel care pîna în urma cu doi ani a fost presedintele Consiliului de Administratie al clubului, i-a promis lui Vali Stefan ca echipa va beneficia de ajutor. „Lucrurile trebuie sa se miste repede, pentru ca timpul ne preseaza. Daca va fi însa nevoie sa mai asteptam ceva vreme, dar sa stim sigur ca ne vom salva, nu va fi nici o problema”, a declarat Vali Stefan.

Cine va fi antrenor?

Desi echipa a ramas fara „principal” de aproape o luna, la reunirea lotului jucatorii prezenti la stadion n-au fost înstiintati de cine vor fi pregatiti în viitor. „Am discutat deja cu doi antrenori, carora le-am propus sa pregateasca Otelul. S-au aratat interesati, dar pîna nu vom rezolva problema banilor nu vom putea bate palma cu nimeni”, a spus Vali Stefan. Astazi la Galati va ajunge Costel Orac, care va trata preluarea Otelului, celalalt nume aflat în carti fiind cel al lui Vasile Simionas.

Marius Stan mai spera

O data cu plecarea de la echipa a lui Mihai Stoica si Leonard Strizu, Otelul Galati a ramas într-un vid de putere la nivelul conducerii admistrative. Pentru postul de presedinte este în carti si Marius Stan, fostul numarul unu al formatiei de pe Dunare. Acesta încearca sa convinga mai multi membri fondatori sa convoace o Adunare Generala în cadrul careia sa aiba loc alegeri.

Forum: Ce parere aveti despre aceasta situatie?

Sursa: www.prosport.ro