Ce este argintul?

De: Dragos Tanase / 04.03.2015, 19:00
Ce este argintul?
Exploatarea minieră a argintului a existat din cele mai vechi timpuri. De altfel, averea regilor europeni depindea de această sursă importantă.

Atunci când resursele din minele de argint din Spania au început să scadă, regii din această țară au fost încântați de faptul că descoperirea Americii i-au adus în postura de a obține și mai mult argint, din minele deschise în Mexic și Peru, care ofereau anual resurse în valoare de 4 milioane dolari, timp de 250 de ani.

Argintul este unul dintre cele mai răspândite metale și de cele mai multe ori este descoperit în bucăți solide și uneori foarte grele. În Norvegia, de exemplu, s-a găsit o bucată de argint solid care cântărea trei sferturi de tonă! De obicei, argintul provine din minereuri, care trebuie să fie separate.

În acest minereu, de obicei, argintul este combinat cu sulf și argint sulfurat sau este o parte a altor sulfuri, mai ales cele de cupru, plumb sau arsenic.

In Statele Unite, se găsește mai ales în combinație cu plumb. Există metode diferite și numeroase de a separa argintul de celelalte elemente.

Astăzi, lumea produce aproape 850.500.000 grame de argint pur pe an. Mexic, Statele Unite și Canada sunt printre cele mai importante state producătoare de argint.

Argintul este prea moale pentru a fi utilizat în stare pură, deci acesta este combinat cu alte metale. Monedele de argint, de exemplu, conțin 90 % argint și 10 % cupru. Argintul veritabil din bijuterii conține 92,5 % de argint și 7,5 % cupru.

Argintul nu se pătează în aerul curat. Dacă acesta devine negru, înseamnă că în aer există sulf provenit de la smog sau sondele de petrol.

Alături de aur, argintul este cel mai ușor metal care poate fi prelucrat. De asemenea, argintul este cunoscut și ca un bun conductor de electricitate și căldură.