Ce este cancerul?

Apropo.ro / 01.03.2015, 19:00
Ce este cancerul?
După cum probabil știți deja, cancer este o mare amenințare pentru sănătatea și viața omenirii.

Vom discuta despre cancer în termeni generali, astfel încât să vă faceți o idee despre ceea ce se întâmplă într-un corp care are cancer .

Cancerul este o creștere continuă în organism, creștere care nu urmează tiparul normal. Celulele care formează cancerul se răspândesc în tot organismul, departe de locul de unde totul a început. Dacă nu este îndepărtat sau distrus, cancerul poate duce la moarte.

Celulele din organism sunt în creștere tot timpul. Pe măsură ce se uzează și dispar, locul lor este luat de celule de același tip. Dar celulele canceroase arată și acționeze diferit de celulele normale.

Aceste celule canceroase se divid și cresc în număr, dar nu ajung la maturitate și nu se opresc din reproducere. În schimb, ele rămân celule tinere și continuă să crească în număr până ajung să fie dăunătoare .

Deoarece celulele canceroase cresc, ele nu rămân într-un singur loc, se separă și se deplasează în rândul celulelor normale. Ele pot deveni atât de numeroase încât celulele normale din această parte a corpului, unde au migrat, nu pot continua să lucreze sau chiar să rămână în viață.

Atunci cand cancerul ajunge în sânge, este purtat în părți îndepărtate ale corpului. Acolo poate crește pentru a forma mase mari care interferează cu activitatea celulelor normale.

Este important să facem examene periodice pentru a detecta și pentru a tratarea cancerul înainte de a se răspândit prea mult.

Cancer nu se răspândește de la om la om prin contact. Până în momentul de față nu s-a găsit medicamentație care să distrugă și să vindece definitiv cancerul.