Ce este ecologia

De: Carmen Ulian / 13.02.2015, 10:32
Ce este ecologia
Astăzi auzim oriunde despre ecologie și se vorbește despre ea cu un motiv serios. Este una dintre cele mai tinere științe.

După miliardele de ani de viață ale Terrei, oamenii vorbesc mult despre ecologie. Este o știință relativ tânără, de care mulți sunt interesați, și una printre cele mai importante pentru viitorul omenirii.

Fiecare vietate are modul ei de viață. Acesta depinde în mare parte de forma sa și de activități dar și partial de mediul înconjurător. Orice organism viu este afectat de ceea ce ăl înconjoară, fie că este viu sau nu. În schimb, fiecare organism are un anume efect asupra mediului în care trăiește. Fiecare organism este parte dintr-un mediu complex de viață.

În același timp, fiecare organism trăiește ca parte din comunitate, sau grup, sau alte organisme. Toate acestea sunt parte din mediul ambiental.

Prin urmare, atunci când se studiază un animal sau o plantă în mediul lor natural, se studiază modul în care s-au format, din ce sunt alcătuite, etc. Cel care face asta se numește ecologist. Termenul provine din cuvintele grecești studiul mediului înconjurător.

Știința studiază relațiile lucrurilor vii din toată lumea, modul în care ele trăiesc și ne spun, printre altele, cum le putem folosi și conserva mai eficient resursele. Cum să ne păstrăm mai mult timp pădurile, petrolul, pâmănturile, viața sălbatică, etc. Sunt câteva preocupări ale ecologiștilor la care caută răspunsuri.