Ce este horoscopul și care este originea sa

De: Carmen Ulian / 18.01.2015, 18:00
Ce este horoscopul și care este originea sa
Toată lumea a citit un horoscop, știe în ce zodie s-a născut, dar se cunoaște și originea sa?

Horoscopul este o diagramă ce conține decodări a influenței astrelor (soare, lună, stele, planete) asupra unei persoane la un anumit moment.

Pentru a se realiza un horoscop individual, astrograma natală, trebuie să se cunoască cu exactitate date despre nașterea respectivului pentru a se putea afla apoi poziția astrelor la acel moment. Cunoscând aceste date, astrologii pot face predicții despre viitorul persoanei.

Horoscopul își are originile în astrologie (în traducere cuvântul astrelor) care datează de mută vreme. Specialiștii pot face previziuni sepre viitorul unui individ cu ajutorul observațiilor astronomice – alinierea planetelor la momentul nașterii individului, ora nașterii, ziua, toate sunt în legătură unele cu celelalte. Astrologii cred că mișcările și pozițiile corpurilor cerești influențează direct viața de pe Pământ sau corespund unor evenimente din viața umană.

Astrologia occidentală merge înapoi până la babilonieni și chaldeni, cu 2.000 de ani î.Hr. La începuturile sale, astrologia era doar o încercare în aplicare din ceea ce se studiase și observase în astronomie, stele și planete.

Acestea și alți observatori din antichitate au observat că mișcările soarelui, lunii, stelelor și planetelor se întâmplă cu o regularitate sau în anumite perioade de timp. Anotimpurile, ploile, ciclul de creștere al plantelor / toate au o regularitate. De aici au început să creadă că mișcările și pozițiile corpurilor cerești au o influență asupra rasei umane.

Pe harta astrologică există poziția astrelor, iar cercul descris este împărțit în 12 părți egale, denumite și case.