Ce este mai bine: Mașină de spălat cu uscător sau uscător separat?

De: ApropoTV.ro / 27.02.2023, 17:52
Ce este mai bine: Mașină de spălat cu uscător sau uscător separat?

În zilele noastre avem pe piață o varietate atât de impresionantă de aparate de uz casnic, încât uneori este dificil să alegi unul. Și nu ne referim doar la marcă sau model, ci și la tipul de aparat. Pentru că da, există acum diferite tipuri de aparate care îndeplinesc funcții similare, cum ar fi mașina de spălat cu uscător rufe. Mașina de spălat cu uscător rufe este un aparat 2 în 1. Adică îndeplinește funcțiile de spălare și uscare a hainelor. Este o alternativă excelentă de economisire a spațiului, deoarece nu este nevoie să aveți două aparate acasă.

Cu toate acestea, există unii detractori pentru o mașină de spălat cu uscător rufe, susținând că performanțele lor nu sunt la fel de bune ca utilizarea unei mașini de spălat și a unui uscător rufe individuale. Așadar, este o mașină de spălat cu uscător rufe eficientă? Ei bine, acest lucru va depinde de nevoile fiecărui utilizator, dar să încercăm să răspundem la această întrebare.

Avantajele unei mașini de spălat cu uscător rufe încorporat

Iată care sunt principalele avantaje de a avea o mașină de spălat cu uscător rufe acasă.

Economie de spațiu

Mai ales dacă locuiți într-un apartament mic, a avea o mașină de spălat cu uscător rufe este modalitatea ideală de a folosi cât mai bine spațiul din casă. Aceste aparate elimină necesitatea de a avea o mașină de spălat și un uscător rufe, grupând ambele funcții în același aparat.

Sunt economice

Deși durează mai mult timp pentru a vă pregăti hainele decât în cazul a două mașini separate, mașina de spălat cu uscător rufe ajung să economisească energie. Acest lucru se datorează tehnologiei lor și modului în care funcționează. De asemenea, acestea consumă mai puțină apă decât o mașină de spălat tradițională.

Utilizare automată

Cu o mașină de spălat cu uscător rufe evitați corvoada de a scoate rufele din mașina de spălat și de a le căra până în uscător. Acest lucru înseamnă că puteți lăsa aparatul în funcțiune cât timp nu sunteți acasă, iar când veți ajunge hainele vor fi complet curate și uscate.

Dezavantaje ale uscătoarele cu tambur

Nu este neobișnuit să întâlnești pe internet numeroase plângeri din partea utilizatorilor de mașini de spălat cu uscător. Ei bine, noi ne-am asumat sarcina de a le aduna pe cele mai importante pentru a le afirma sau infirma.

Le ia mult timp să usuce hainele

Da, este adevărat că o mașină de spălat cu uscător usucă țesăturile mai puțin repede decât un uscător dedicat de rufe. Cu toate acestea, acest lucru este ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere energetic. Uscătoarele de rufe convenționale funcționează prin evaporare; ele iau aerul din exterior, îl încălzesc și apoi îl trec în tamburul în care se află hainele, eliminând umiditatea și evacuând-o printr-o conductă.
Uscătoarele de rufe funcționează prin condensare; acestea vin cu un încălzitor electric, care încălzește aerul și elimină umiditatea. Apa rezultată se acumulează într-un rezervor care trebuie golit periodic, deși unele modele vă permit să vă conectați la scurgere. Datorită acestei tehnologii, majoritatea mașinilor de spălat și uscat rufe sunt de tip A, deci consumă mult mai puțină energie decât dacă ați folosi două aparate în același timp.
Hainele ies ude
De câte ori ați simțit că hainele dumneavoastră se micșorează sau se deteriorează când ies din uscător? Motivul este că aceste mașini elimină 100% din umiditate, ceea ce este contraproductiv pentru păstrarea hainelor în stare bună. Producătorii de mașini de spălat cu uscător rufe au ținut cont de acest lucru. Acesta este motivul pentru care hainele ies din aceste aparate cu un conținut de umiditate de aproximativ 3 %. Acest lucru este suficient pentru a preveni deteriorarea rufelor și pentru a termina uscarea în câteva minute. Nu este nevoie să le puneți pe sârmă sau ceva de genul acesta. Pur și simplu scoateți și scuturați puțin și rufele se vor usca, iar dvs. veți păstra hainele intacte pentru mai mult timp.