Ce este nicotina?

Apropo.ro / 31.05.2016, 00:00
Ce este nicotina?
În prezent, vedem peste tot reclame la țigări care vorbesc despre faptul că acestea au "mai puțină nicotină".

Ce este nicotina? De ce sunt oamenii preocupați de cantitatea ei din țigări sau trabucuri?

Oamenii care fumează obțin o mare satisfacție de la nicotină. Într-o anumită măsură fumatul are un efect calmant asupra sistemului nervos. De asemenea, „ascunde” senzația de oboseală, stimulează imaginația într-o anumită măsură, astfel că unii oameni pot lucra mai bine atunci când fumează.

Nicotina este una dintre componentele principale ale tutunului.

Nicotina pură, dacă acesta este scosă din tutun, acționează ca o otravă. Dar desigur, atunci când fumează, oamenii nu bagă nicotină pură în corpul lor .

Să vedem ce se întâmplă de fapt atunci când fumezi:

Fumatul este un proces de „distilarea uscată . Acest lucru înseamnă că substanțele uscate sunt transformate în vapori.

În momentul în care țigara este aprinsă, căldura distruge 25 % din nicotină. În spatele părții aprinse, tutunul este încălzit la o temeperatură medie și 30% din gazele care conțin nicotină se evaporă în aer. Restul țigării conține particule de tutun rece. Nicotina trece peste aceste particule și se depozitează în ele.

Atunci când țigara se scurtează și este pe terminate, mai multă nicotină îți intră în gură.

Cu toate că 15 % din cantitatea totală de nicotină dintr-o țigară ajunge în cavitatea ta bucală, doar fracțiuni din această cantitate ajung în sânge prin membrana mucoasă cu care e prevăzută cavitatea bucală. Dar când fumul de tutun este tras pe nas, cantitatea se dublează.