Ce este un corb?

De: Mia Nicolescu / 31.05.2016, 00:00
Ce este un corb?
Corbul este o pasăre de pradă de dimensiuni mari. Cuvântul „corb" a devenit un fel de simbol pentru creaturi care se hrănesc cu alte creaturi.

Corbii aparțin aceluiași gen de păsări precum șoimii, urlii și vulturii. Există cinci specii de corbi, care trăiesc în America de Nord și de Sud. Ei sunt corbul-curcan, corbul negru, corbul-rege, condorul californian și condorul sud-american. 

Toți corbii se hrănesc cu hoituri (animale moarte), motiv pentru care majoritatea oamenilor nu îi plac. De fapt, aceste păsări mari au un zbor grațios și pot fi admirați, atunci când planează în aer. Atunci când un corb găsește un animal mort, coboară în picaj, i se alătură alți corbi, iar păsările rup animalul cu ciocurile coroiate.

Condorul sud-american este singurul membru al familiei corbilor care, uneori, ucide animale pentru a se hrăni. El mănâncă ouă, păsări de mare de talie mică și pui de mamifere. Totuși, mănâncă și orice animale moarte găsește. Cum descoperă corbii animalele moarte pe care le mănâncă? Au fost făcute multe experimente pentru a se găsi un răspuns la această întrebare. Corbii au o viede mai bună decât oamenii. Ei pot vedea obiecte mici de la distanțe mari. Însă, ei nu au un simț al mirosului dezvoltat. Deci, încă nu știm exact cum o fac.

Apropo, corbii nord-americani sunt bineveniți în sezonul eliminării stocului din fermele vestice. Ei se adună în număr mare și îl salvează pe fermier de la munca și costul scăpării de părțile nefolosite ale animalelor ucise.