Ce eveniment astronomic rar ne așteaptă în 2013

De: Gabriela Voicu / 03.01.2013, 10:11
Ce eveniment astronomic rar ne așteaptă în 2013
Cometa ISON vizitează sistemul solar și va putea fi urmărită de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii decembrie.

Un eveniment astronomic extrem de rar va avea loc în 2013, iar astronomii asigură că trebuie să ne așteptăm la un spectacol unic.

Cometa ISON vizitează sistemul solar și, ținând cont că va fi mai strălucitoare decât Luna, va oferi pământenilor o priveliște fabuloasă.

Cometa ISON se îndreaptă spre interiorul sistemului solar și va ajunge în apropierea Pământului la sfârșitul anului viitor. Astronomii spun că va întrece în strălucire „cea mai mare cometă a secolului trecut”, cometa McNaught, care strălucea mai intens decât planeta Venus în momentul în care a trecut pe lângă Pământ, în 1965, dar și că ar putea fi mai luminoasă decât Luna și că ar putea fi vizibilă în timpul zilei.

Pământenii din emisfera nordică vor putea urmări cometa de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lui decembrie.

Dacă va supraviețui trecerii pe lângă Soare, cometa ISON se va îndepărta din nou de interiorul sistemului solar și se va mai întoarce în câteva mii sau poate milioane de ani.