Ce exerciții făceau bărbații la birou, în 1908

De: Dragos Tanase / 07.10.2014, 18:00
Ce exerciții făceau bărbații la birou, în 1908
În 1908, pe vremea când în România domnea monarhia și puricele se potcovea cu nouăzeci și nouă de ocale, în țări mai civilizate și anglofone preocupările erau de altă natură. Se făcea sport la costum.

Acolo creșteau bărbați înalți ca brazii și doritori de corpuri musculoase cu care să se mândrească. Lucru deloc ușor ținând cont că erau privați de aparatele moderne de modelat și crescut mușchi și pătrațele perfect conturate pe abdomen.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Fără gantere la discreție și tot felul de aparate plasate strategic pe abdomen, fără steroizi și alte maimuțe care să te ia de-un mușchi și să tragă de el când tu, masculul absolut, stai tolănit pe canapea și înfuleci chips-uri, întreținerea unui corp atletic era o adevarată provocare.

Dacă pe la noi pe la sate Ion făcea flotări pe arătură și își lucra bicepșii săpând câte un hectar pe zi, în peticele îndepărtate de civilizație, niște domni s-au apucat să scrie o carte despre cum să te menții în formă la birou.

„Exercises for Gentlemen: 50 Exercises to Do With Your Suit On” sau cum să faci mișcare la birou în costumul cel bun, este cel mai bun exemplu că suntem obsedați de cum aratăm încă din vremuri memoriale.

Citește pe Dietetik.ro ce fel de sport se făcea cu 106 ani în urmă. Aviz hipsterilor!