Ce fac femeile la volan? Se machiază și provoacă accidente

Apropo.ro / 27.06.2013, 14:15
Ce fac femeile la volan? Se machiază și provoacă accidente
Un sondaj arată că aproape jumătate dintre femei se machiază în timp ce se află la volan, chiar dacă sunt conștiente de pericolul implicat, motivul principal invocat fiind presiunea timpului.

43 la sută dintre femeile din Marea Britanie care au participat la sondaj au spus că obișnuiesc să se machieze când se află în trafic, chiar dacă sunt conștiente că fac un lucru periculos, în timp ce 46 la sută recurg doar la mici retușuri, cel mai adesea când se află la semafoare sau la cozi.

Potrivit estimărilor făcute de asiguratori, 450.000 de accidente sunt cauzate în fiecare an de femeile care sunt distrase la volan de aplicarea machiajului.

Sondajul, la care au participat 1.000 de femei din Marea Britanie, mai arată că numai 14 la sută dintre ele consideră că aplicarea machiajului în timp ce se află la volan le afectează atenția acordată condusului.

Femeile folosesc cel mai des gloss de buze, rimel și ruj în autoturism, iar principalul motiv pe care l-au invocat pentru aplicarea machiajului la volan este presiunea timpului, spunând că se grăbesc pentru că nu s-au trezit la timp și nu s-au putut pregăti înainte să plece de acasă.

Citește mai multe detalii despre cum sunt femeile în trafic atunci când se machiază la volan, pe Mediafax.ro