Ce faci ca sa ai bafta la examene?

Apropo.ro / 27.06.2002, 11:21
Ce faci ca sa ai    bafta la examene?
Suntem in plin bacalaureat si admiterea la facultate se apropie. Asadar, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a fi în forma: Nu "sari" peste nici o masa, deoarece nevoile energetice sunt foarte importante. Creierul are nevoie de substanțe diferite pentru o buna


Suntem in plin bacalaureat si admiterea la facultate se apropie. Asadar, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a fi în forma:

Nu „sari” peste nici o masa, deoarece nevoile energetice sunt foarte importante.

Creierul are nevoie de substanțe diferite pentru o buna funcționare: vitamine, minerale, oligoelemente, acizi grași esențiali… Ori, un aliment nu poate conține toate aceste elemente. De aceea, alimentația trebuie sa fie variata.

Manânca alimente cu putere calorica scazuta, cum ar fi: paste, leguminoase, cireșe, grapefruturi, cartofi, pește, iaurt. De asemenea, bananele, cerealele și câte un patrațel de ciocolata sunt binevenite.

Emoțiile cresc în apropierea zilei examenului. Pentru a calma angoasa, manânca orez sau paste, bogate în glucide și sarace în proteine (aceste alimente cresc secreția de triptofan, un acid care se transforma în serotonina și care, la rândul sau, este implicat în lupta contra depresiei și a anxietații). Pentru desert, alege ceea ce-ți place mai mult. Placerea favorizeaza producerea de endorfine, substanțe care calmeaza angoasa.

Dormi suficient. Somnul permite sa înregistrezi și sa fixezi cunoștințele acumulate în cursul zilei. Este ideal sa dormi opt ore pe noapte.

Evita excitante ca: alcoolul, ceaiul negru, cafeaua și manânca citrice, care sunt bogate în vitamina C.

Fa sport, pentru ca acesta fortifica organismul, elibereaza spiritul și te ajuta sa scapi de stres. Daca vei fi mai destins(a), vei avea o mai mare putere de concentrare și atenție.

Camelia Tabirzan