Ce farsă i-a făcut un puști de 12 ani actorului Ashton Kutcher

De: Gabriela Voicu / 13.03.2013, 16:30
Ce farsă i-a făcut un puști de 12 ani actorului Ashton Kutcher
Actorul Ashton Kutcher a fost ținta unei farse care s-a lăsat cu intervenția poliției din Los Angeles la locuința sa.

Un băiat de 12 ani din SUA a fost acuzat că i-a făcut o farsă actorului Ashton Kutcher, sunând la poliție și spunând că mai mulți bărbați înarmați au pătruns în casa actorului.

Minorul a sunat la 911 în luna octombrie a anului trecut, iar în urma apelului autoritățile s-au mobilizat pentru a acționa la reședința lui Kutcher din Los Angeles.

La rândul său, actorul s-a văzut nevoit să plece de pe platourile de filmare ale peliculei „Two and a Half Men” pentru a verifica dacă totul este în ordine la locuința sa.

O săptămână mai târziu, un apel care anunța o urgență la o bancă de pe Wilshire Boulevard s-a dovedit a fi, de asemenea, o farsă.

Băiatul de 12 ani a fost în spatele ambelor scenarii, iar polițiștii l-au reținut pe baza a două capete de acuzare. El a fost chemat apoi într-o instanță dedicată delincvenței juvenile.

Autoritățile nu i-au dezvăluit identitatea din cauza vaâstei, însă el a recunoscut că a sunat la poliție pentru a raporta urgențe false.

Nu este prima dată când celebritățile devin țintele unor farse de acest gen. Tom Cruise, Justin Bieber și Chris Brown au fost la rândul lor păcăliți.

În unele cazuri, cei care practică „swatting” folosesc tehnologia pentru a face în așa fel încât apelurile lor false să pară că provin din casele victimelor.

Autoritățile se plâng, însă, că în astfel de cazuri rămân fără resurse pentru a acoperi eventuale urgențe reale. De exemplu, pe 17 ianuarie numele lui Tom Cruise a fost folosit în cadrul unei farse similare celei în care a fost implicat Ashton Kutcher, iar polițiștii au alocat peste 50% din resurse pentru a se ocupa de cazul respectiv.