Ce fel de anvelope iti trebuie de la 1 noiembrie

De: Pandaru Alin Daniel / 13.10.2011, 12:05
Ce fel de anvelope iti trebuie de la 1 noiembrie
Au mai ramas mai putin de trei saptamani pana la intrarea in vigoare a legii privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope corespunzatoare.

Legislatia prevede ca anvelopele de iarna trebuie sa aiba inscriptionate simbolurile M si S (noroi si zapada). Nu este nevoie sa aiba si insemnul cu fulg de zapada.

Cele de tip „all season” sunt acceptate doar daca au simbolurile M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S. Din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandata pentru utilizarea pe tot parcursul anului in tari cu o clima ca a Romaniei, acestea fiind destinate mai degraba unor tari cu o clima mai temperata.


De la 1 noiembrie toate autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarna

Anvelopele de iarna sunt cauciucuri special construite pentru a oferi o aderenta adecvata atunci cand temperatura de afara a scazut sub 7 grade sau carosabilul este acoperit cu zapada, gheata, ori polei. Din punct de vedere juridic,

„Legea anvelopelor de iarna” sustine la capitolul 6 ca pneurile de iarna sunt acelea care respecta si sunt omologate dupa Directiva 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor.

Mai multe detalii despre posibilitatea ca politia sa te amendeze daca nu ai pneuri corespunzatoare, pe gandul.info