Ce film va deschide a 66-a ediție a Festivalului de la Cannes

De: Gabriela Voicu / 13.03.2013, 10:03
Ce film va deschide a 66-a ediție a Festivalului de la Cannes
Pe 15 mai, în deschiderea celei de-a 66-a ediții a Festivalului de la Cannes, va fi proiectat noul lungmetraj regizat de cineastul australian Baz Luhrman.

Lungmetrajul „Marele Gatsby”, regizat de cineastul australian Baz Luhrman, va fi proiectat pe 15 mai, în deschiderea celei de-a 66-a ediții a Festivalului de la Cannes (15-26 mai 2013). Filmul va fi proiectat în afara competiției de la Lumière din Palais des Festivals și va intra din aceeași zi în sălile de cinema din Franța.

Adaptat după celebrul roman omonim al scriitorului american Francis Scott Fitzgerald, publicat în 1925, filmul evocă, în efervescența anilor ’20, pe coasta de est din Statele Unite, figura romantică și tragică a personajului Jay Gatsby (interpretat de Leonardo DiCaprio), prezentată de prietenul său Nick Carraway (interpretat de Tobey Maguire). Actrița Carrey Mulligan joacă rolul Daisy Buchanan, al cărei soț este interpretat de Joel Edgerton. Acestei distribuții prestigioase i se adaugă participarea unei legende a cinematografiei indiene, Amitabh Bachchan, și cea a renumitului rapper american Jay-Z.

„The Great Gatsby” (Trailer)

Pelicula va fi proiectată în 3D – va fi pentru a doua oară în istoria Cannes-ului, după proiecția animației „Up”, de Pete Docter, în 2009.

Dat fiind că „Marele Gatsby” a fost numit al doilea cel mai bun volum al secolului 20 în limba engleză, romanul s-a bucurat de șase ecranizări până în prezent. Prima, în 1926, a fost regizată de Herbert Brenon, după care a urmat cea din 1949, de Elliott Nugent, cea din 1974, de Jack Clayton, apoi din 2000, de Robert Markowitz, cea în 2002, de Cristopher Scott Cherot și cea mai recentă, a cărei regie este semnată de australianul Baz Luhrman.