Ce iese dacă amesteci fotbalul cu zorbingul? (Video)

Apropo.ro / 15.07.2013, 10:30
Ce iese dacă amesteci fotbalul cu zorbingul? (Video)
Nici nu te gândeai că fotbalul ar putea deveni o plăcere pentru aproape oricine, dacă se folosește și un al doilea balon. Atunci iese Loopyball.

Doi norvegieni, Henrik Elvestad și Johan Golden, au dorit să facă din fotbal un sport și mai atractiv, o variantă nouă – Loopyball, și nu doar pentru pasionații acestui gen. Ei au venit cu ideea de a folosi baloanele de zorbing din termoplastic poliuretanic împreună cu o minge de fotbal.

Primul meci televizat de fotbal în balon a fost în 2011 în emisiunea norvegiană „Golden Goal”, și asta după ce noul sport făcuse ravagii pe internet.

 

Fotbalul în balon a fost împrumutat ca activitate și în alte țări, ba chiar au apărut magazine ce comercializează sau închiriază echipamentul de meci.

A șuta la poartă și a da gol este un lucru normal pentru un fotbalist normal, pe teren, dar aproape imposibil când te afli într-un balon gonflabil și abia înaintezi spre adversari. Mânile tale sunt blocate într-o poziție fixă, în interior, așa că nu ai posibilitatea vreunui balans, însă tocmai asta face ca acest sport să fie amuzant.

Adversarii se lovesc unii de alții, pentru a intra în posesia mingii, și tocmai balonul oferă protecția necesară jucătorului, pe care cel din fotbalul real nu o are.