Ce le aduce Moșul delincvenților canadieni?

De: Marian Andrei / 18.12.2012, 14:30
Ce le aduce Moșul delincvenților canadieni?
Polițiștii din orașul canadian Abbotsford nu i-au uitat, de sărbători, pe "prietenii" lor, delincvenții, care vor primi o atenție din partea lor.

Astfel, gangsterii, dealerii de droguri și scandalagiii vor primi o carte poștală ilustrată cu un Moș Crăciun îmbrăcat în echipament de luptă, alături de care se găsește inscripționat mesajul „Pe ce listă vrei să fii la anul?„.

Comisarul Ian MacDonald speră ca cele câteva zeci de infractori să fie „drăguți”, afirmând că alegerea nu ar trebui să fie grea văzându-l pe Moș Crăciun cu arma îndreptată spre ei.

„Fața cărții poștale este puțin provocatoare, dar a fost concepută special în acest fel pentru ca oamenii să reconsidere deciziile luate în trecut”, a spus MacDonald.

Destinatarilor, dintre care unii posedă arme de foc sau de alt tip, li se cere să facă o „mai bună alegere a stilului lor de viață”.

„Lumea ar spune că este o modalitate ineficientă de a cheltui banii publici, dar vreau să spun că cei care sunt ofensați de această imagine nu intră în grupul celor care le sunt adresate aceste ilustrate”, a mai spus MacDonald, care a recunoscut că a „furat” ideea de la colegii din Marea Britanie.