Ce legătură are Oana Sîrbu cu Sfânta Filofteia?

Apropo.ro / 18.03.2015, 11:46
Ce legătură are Oana Sîrbu cu Sfânta Filofteia?
Oana Sîrbu avea o poreclă aparte în liceu. Artistei i se spunea Sfânta Filofteia. Porecla i-a fost pusă de profesorul ei de limba română.
“Nu pot să zic că-mi amintesc cu plăcere de liceu. Eram la un liceu bun de fete, dar erau anii cei mai urâţi ai comunismului. O evadare categorică din toată acea atmosferă au fost fără-ndoială concursul “Steaua fără nume” şi, mai apoi, “Liceenii”. În clasă, eram 36 de fete şi 4 băieţi. Nu era deloc fun (râde). Şi, deşi eram la un liceu de filologie, de multe ori făceam practică la cules de cartofi, sau la mecanică, sau la lucru manual… Aveam profesori foarte exigenţi. Dar foarte buni. Unul dintre ei era profesorul de limba română. Avea un fel ciudat de a mă simpatiza (râde). La un moment dat, în clasă, a venit şi mi-a dat cu degetul pe pleoape considerând că m-am dat cu rimel! Mi s-a părut ciudat, fiindcă ai mei nu mă lăsam să mă machiez şi, nici vorbă, la şcoală! Dar aşa i se păruse. I-am făcut pe plac şi m-am dus să mă şterg, deşi nu-mi dădusem cu nimic. Îmi zicea, ca să mă necăjească, “Sfânta Filofteia”. Nu ştiu ce-l deranja, poate că eram prea cuminte. Sau i se părea că nu sunt. Dar chiar eram (râde)”, povesteşte Oana despre acea perioadă.
 
Foto: Antena 1 – Gabriela Arsenie
 
Vedeta participă la show-ul “ Te cunosc de undeva” iar sâmbătă se va transforma în Donna Summer, cântăreaţa considerată regina muzicii disco.