Pentru „jumatatea” formației Blondy, Andreea Banica, gatitul este o adevarata placere. Ea îl rasfața pe Lucian, impresarul trupei și iubitul ei, cu tot felul de mancaruri delicioase, dupa rețete inventate de ea sau aflate de la prieteni. Important este ca tot ceea ce prepara îi reușește de minune. Iata ce va propune Andreea:
File de porc cu salata de cruditati
Ingrediente pentru 4 portii
500 g file de porc, 200 g varza roșie, 150 g orez, 250 g branza cremoasa, 1 ardei roșu, 1 castravete, 1 lamaie, 1 cațel de usturoi, 4 linguri ulei, 1 lingura praf de curry, 1 paharel de coniac, marar verde, patrunjel verde, sare, piper.
Preparare:
Se condimenteaza bucata de carne, se unge cu ulei, se stropește cu coniac și se prajește în tigaie, la foc mic, 10 minute, pe toate parțile. Dupa ce se racorește, se taie în felii subțiri. Separat, se oparește orezul, se scurge apa și se pune din nou la fiert în apa cu sare și o lingura de ulei. Dupa cateva clocote, se ia deoparte, se adauga patrunjel verde tocat, se acopera cu capac și se lasa sa „înfloreasca”.
Ardeiul se curața de cotor și semințe, apoi se taie cubulețe. Varza se taie fideluța, iar castravetele se taie felii subțiri. Într-un castron, se amesteca energic branza cu zeama și coaja rasa de lamaie, praful de curry, usturoiul zdrobit, sare și piper, dupa gust, pana se transforma într-un sos cremos, bine legat. Se aranjeaza totul cat mai îmbietor, pe un platou, avand la mijloc castronelul cu sos de branza.