Ce mănâncă chef Cătălin Scărlătescu în vacanţă? – FOTO

De: Cătălina Matei / 04.07.2016, 13:08
Ce mănâncă chef Cătălin Scărlătescu în vacanţă? - FOTO
Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care şi-a făcut o tradiţie din a pleca cu barca pe mare.

Vacanţa înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din peşte şi zile însorite petrecute pe mare, cu barca. Anul acesta, chef Cătălin şi-a adunat prietenii şi împreună au petrecut o săptămână pe apele greceşti şi au făcut turul coastei Peloponeze, cu Poros, Spetses, Leonidas, Hydra.

„A fost o experienţă mai frumoasă pentru că am plecat mai mulţi. Am fost vreo 7 bărci, eu şi cu cei de la Party Sails. În drum spre Poros, de exemplu, am făcut baie în mijlocul mării, apoi ne-am oprit în oraş şi am mers la cea mai bună tavernă, Posedion, unde Cristi, un bucătar român, găteşte dumnezeieşte. Are cea mai bună salată de caracatiţă”, povesteşte încântat cheful.

Şi pentru că atunci când ai un chef la bord vacanţa are şi miros de bucate delicioase, toţi musafirii de pe barcă s-au delectat cu celebra tocăniţă de peşte gătită de Cătălin. „Fiecare zi parcă a fost mai frumosă decât alta. Am făcut baie, am gătit pe barca, am luat peşte din Spetses, de la pescărie, şi le-am făcut celor de pe barcă vestita tocană de peşte la slow cooking. Suntem la al doilea an de vestita tocană de scorpie de mare.”

Întors în ţară, chef Scărlătescu se pregăteşte pentru ediţia de Bucureşti a Festivalului Scoicilor, pe 7, 8, 9 şi 10 iulie, după care va începe filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cuţite”.