Ce mănâncă soldații din diferite colțuri ale lumii

Apropo.ro / 26.02.2014, 12:30
Desigur că pe câmpul de luptă un soldat nu va avea la el un borcan cu cirobiță sau o caserolă cu felul doi, ci mici gustări, rații, care să îi ofere energia necesară continuării misiunii.

Iată cum arată rația unui soldat, în diferite colțuri ale lumii:

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

1. Germania

ratie soldat

Pachetul unui soldat german conține câteva pungulițe cu grapefruit, altele cu pudră de fructe exotice care se amestecă cu apă, bicuiți italienești, lebăr, pâine de secară, gulaș cu cartofi, gem.

2. Canada

ratie soldat

Contrar tradiției, soldatul canadian nu are în meniu siropul de arțar, ci file de somon cu sos toscan sau cous cous, pâine, unt de arahide și gem.

3. SUA

ratie soldat

Americanii sunt tratați cu prăjitură cu migdale și mac, afine, cidru de mere, unt de arahide, biscuiți, paste cu sos de roșii, apă. Ei folosesc încălzitorul fără foc – se amestecă apă cu o pudră într-un recipient de plastic ce încălzește mâncarea.

4. Franța

ratie soldat

Francezii se delectează cu pate de căprioară, cassoulet cu rață, porc cu sos creole, budincă de ciocolată, cafea, băutură energizantă, muesli, caramel Dupont d’Isigny și încălzitor de unică folosință.

5. Italia

ratie soldat

Italienii au la ei un shot de alcool de 40%, capuccino, biscuiți italienești, aragaz de unică folosință, paste, supă de fasole, carne de curcan, salată de orez, baton energizant, salată de fructe.

6. Regatul Unit

ratie soldat

Rația britanicilor conține porc, fasole, gustări și dulciuri, pui tikka massala, paste vegetariene, cafea, ceaiuri, tabasco, fructe.

7. Estonia

ratie soldat

Rația estonienilor conține ardei umpluți, pate de pui, pește șprot afumat, lebăr, cartofi, pâine, halva cu vanilie, miere, fructe, muesli.

8. Australia

ratie soldat

Australienii au mai multe gustări decât ceilalți soldați ai lumii. Au pastă Vegemite, biscuiți cu gem, lapte condensat, brânză cheddar, chiftele, paste cu ton, dulciuri, băuturi, batoane de ciocolată.

9. Danemarca

ratie soldat

Și rația daneză conține încălzitorul fără foc, precum americanii, dar gusturile sunt britanice. Pachetul lor conține ceai, fasole, bacon, soso de roșii, biscuiți.

10. Singapore

ratie soldat

Un pachet ce conține supă cu pui și tăiței, ciuperci, busuioc, orez, lapte de soia și fasole roșie, pentru desert.

11. Spania

ratie soldat

Soldații spanioli mănâncă fasole verde cu șuncă, pește, pate, pudră din care se face supă, compot de piersici, biscuiți sărați în loc de pâine, vitamina C, glucoză, aragaz de unică folosință.

12. România

soldati

Soldații români au în meniu diferite tipuri de conserve cu carne, cu fasole, apă, ceai, batoane energizante, îndulcitori.