Ce mâncăm azi: Sandwich cu ou și șuncă

Apropo.ro / 10.04.2013, 17:30
Ce mâncăm azi: Sandwich cu ou și șuncă
Ai spune că nu este nimic special și că ne pricepem cu toții să facem un biet sandwich...Dar l-ai preparat așa?

Rețeta îi aparține chef-ului elvețian Daniel Humm din New York care a început să câștige stele Michelin încă de la vârsta de 24 de ani. Desigur, nu pentru această rețetă despre care vorbim azi.

Cel mai la îndemână îți este sandwich-ul cu omletă, dacă tot vrei să integrezi oul, nicidecum cu el întreg, care la prima mușcătură va începe să curgă și gălbenușul….

sandwich cu ou la cuptor

Totuși, cam așa sună rețeta lui Daniel Humm:

Se iau 8 felii de pâine, ceva brânză, el ne recomandă una mai de clasă…, șuncă afumată, puțin unt la temperatura camerei, 1 linguriță de canola sau rapiță, și 4 ouă sănătoase.

Se începe prin încălzirea cuptorului până la 176 grade Celsius. Apoi se trece la construirea sandwich-ului începând cu o felie de pâine, urmată de una de brânză, una de șuncă, apoi iar brânză.

Cu un cuțit se face o gaură mică, rotundă, în construcția rezultată. Se îndepărtează excesul de alimente. Peste acest sandwich se pune o felie de pâine întreagă, nu o scobiți

Ia untul și unge ambele felii de pâine ale sandwich-ului tău. Încinge uleiul într-o tigaie gen grill, la foc mediu-scăzut. Pune sandwich-ul poziționat cu gaura în jos, și mai redu din foc. Îl lași com 3-4 minute până se rumenește, după care îl întorci și spargi oul în gaură (1-2 ouă după preferințe). După ce s-a rumenit și pe a doua parte, îl bagi la cuptorul încins circa 10-12 minute până se coace și oul.