Ce ne pregăteşte Costi Ioniţă?

De: Cătălina Matei / 28.02.2012, 11:43
Ce ne pregăteşte Costi Ioniţă?
Costi Ioniţă se poate mândri cu performanţa de a fi primul român nominalizat la premiile Grammy. Anul acesta se anunţă cel puţin la fel de plin de evenimente ca 2011 pentru compozitorul constănţean.

Recent, Costi Ioniţă a fost prezent la decernarea celor mai importante premii din industria muzicală desfăşurate la Los Angeles, premiile Grammy. Artistul a fost nominalizat la categoria „Best Reggae Album”, cu discul „Summer in Kingston” al rapper-ului Shaggy. „Dame” (Shaggy featuring Celia) şi „Fired Up” (Shaggy feat. Pitbull) sunt două dintre piesele compuse de Costi pentru acest album.

Deşi nu a câştigat marele premiu, artistul a petrecut alături de cele mai în vogă vedete ale momentului precum Adele, Bruno Mars, Rihanna, Drake, Nicki Minaj, Kanye West sau Lady Gaga la petrecerea de după decernarea premiilor.

Costi Ioniţă a devenit unul dintre cei mai râvniţi compozitori de muzică de petrecere, stil muzical ce l-a consacrat atât în ţară cât mai ales în zona balcanică. Astfel, artistul compune pentru numeroase interprete din Bulgaria, cea mai cunoscută dintre ele fiind Andrea (cu care artistul a pus bazele unui proiect muzical încă din 2009 – Sahara).

Însă, colaborările cu artişti internaţionali ca Shaggy, Pitbull, Bob Sinclair sau Kaye Styles au reuşit să-i aducă recunoaşterea muncii prin obţinerea nominalizării la premiile Grammy, prezenţa pieselor în topurile musicale din întreaga lume sau participarea la cele mai importante emisiuni de divertisment precum Jay Leno Show.

Andreea Tufan