Ce nu știai despre corpul tău

Apropo.ro / 02.08.2012, 12:00
Ce nu știai despre corpul tău
Te înșeli dacă tu crezi că știi toate secretele despre corpul tău. Află câte lucruri știai din cele 50 de informații care urmează.

Citește cele 50 de informații de mai jos și verifică-ți singur cunoștințele generale. Vei afla, cu siguranță, că trupul tău este un univers despre care nici măcar nu îți imaginai că poate exista.

1. Persoanele care fumează un pachet de țigări pe zi beau, practic, o ceașcă de gudron pe an.

2. Oamenii sunt singurele animale capabile să traseze o linie dreaptă.

3. ADN-ul unui om conține 80.000 de gene.

4. Așa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecărei persoane este diferită față de celelalte.

5. Un adult are mai puține oase în organism decât un copil. Ne începem viața cu 350 de oase dar, pentru că anumite oase se unesc în timpul creșterii, la maturitate mai avem doar 206.

6. Chiar dacă nu este la fel de sensibil precum cel al unui câine, nasul uman poate percepe până la 50.000 de mirosuri diferite.

7. Acizii digestivi prezenți în stomacul uman sunt atât de puternici încat pot dizolva zincul și coroda oțelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrică a stomacului se înnoiesc la maxim 3-4 zile, nelasând timp acizilor să le dizolve.

8. Un plămân uman conține peste 300.000 de milioane de vase capilare. Dacă acestea ar fi puse cap la cap, s-ar întinde pe o distanță de 2.400 de kilometri.

Citește mai multe detalii despre misterele corpului uman, pe Descoperă.ro