Ce ochelari de soare sunt la modă anul acesta și pe care să-i alegi?

De: Alex Manole / 21.04.2021, 17:23
Ce ochelari de soare sunt la modă anul acesta și pe care să-i alegi?

Au sosit vremea bună, zilele mai lungi și soarele strălucitor care ne obligă să ne protejăm vederea. Prin urmare, este momentul să ne alegem noii ochelari de soare care să ne însoțească toată primăvara și vara.

Înainte de a face alegerea finală, este esențial să fim conștienți că trebuie să investim în ochelari de soare buni. Unii care ne protejează ochii de razele ultraviolete, nu numai vara sau când este soare, ci pe tot parcursul anului și chiar în zilele înnorate sau ploioase. Aceasta este o cerință fundamentală pentru a ne îngriji de vederea noastră.

La fel, ochelarii de soare oferă siguranță și încredere, protejând pe deplin ochii de razele UV și, de asemenea, pielea sensibilă din jurul lor. În ceea ce privește culoarea, acest sezon este legat de tonurile anilor 70, menținând valabilitatea modelelor cu imprimeuri animale.

Plecând de la aceste premise, vom vedea care sunt tendințele în acest an, 2021, pentru ochelari de soare.

Ochelari de soare cat-eye: se caracterizează prin faptul că sunt rame „alungite” care evidențiază trăsăturile feței.

Ochelari de soare pătrați și supradimensionați: în timpul acestui sezon, va fi recurent să vedem acest stil de ochelari caracterizat în principal prin culori vibrante și negru profund și clasic. De asemenea, reprezintă versatilitatea diferitelor înfățișări și auto-exprimare personalizată în funcție de stilul persoanei care le poartă. Cel mai proeminent aspect al ochelarilor de soare pătrați este că nu se limitează la un singur sex sau la o singură vârstă.

Ochelari de soare geometrici: Această tendință a câștigat putere din ultimele luni ale anului precedent și promite să rămână cu triunghiurile sale caracteristice, cu pătratele, cercurile și, mai presus de toate, hexagoanele izbitoare. Cu siguranță reflectă autenticitatea purtătorului.

Acestea sunt noile tendințe, dar nu orice tip de ochelari de soare se potrivesc oricărei persoane. Cel mai important amănunt, la alegerea unei perechi de ochelari, este forma feței.

• Față ovală:

Persoanele care au acest tip de față pot opta pentru orice model de ochelari. Trebuie doar să te uiți la dimensiune, astfel încât să nu fie prea mari sau prea mici, în funcție de dimensiunea feței.

Acest tip de față se caracterizează de obicei prin pomeți înalți, care sunt mai înguști decât fruntea.

• Față alungită:

Pentru aceste fețe, se recomandă ochelari cu linii ovale și culori moi, precum „camel” sau „nude”.

Ochelarii cu linii foarte ascuțite și unghiulare trebuie evitați.

• Față pătrată:

Evitați ochelarii cu colțuri dreptunghiulare și alungite orizontal. Sunt recomandate cele rotunjite, deși nu excesiv de ovale sau rotunde.

Pentru a acoperi și a reduce dimensiunea feței, care este în principal mare în zona frunții, a maxilarelor și a pomeților, este recomandabil să optați pentru ochelari înalți.

• Față rotundă:

Pentru a rafina fața, se recomandă ochelarii cu linii verticale sau orizontale, linii pătrate sau dreptunghiulare și cu margini groase.

• Față în formă de inimă:

Această față se caracterizează printr-o bărbie îngustă și pronunțată, pomeți înalți și o frunte largă. Ochelarii Aviator sunt cei mai buni pentru aceste persoane.

• Față în formă de diamant:

Obiectivul acestui tip de față este de a mări dimensiunile frunții folosind ochelari alungiți care acoperă cât mai puțin din ea. Sunt preferați ochelarii cu lentile rotunde.

• Față triunghiulară:

Acele rame de ochelari care dau volum în partea superioară sunt recomandate pentru a distrage atenția de la partea inferioară a feței.

În acest sens, ochelarii alungiți, dar care ies din rame, vor fi perfecți.

În cazul unei fețe triunghiulare, dar inversată, în care fruntea este mai largă decât bărbia, se recomandă utilizarea ochelarilor cu rame largi în partea de jos, rotunde și realizate din materiale ușoare. Aviator sunt o opțiune bună.

Motive pentru a purta ochelari de soare:

1. Îți protejează retina

Retina este partea ochiului tău care ia imaginile pe care le vezi în lume și le trimite la creier pentru interpretare. Această parte a ochiului se poate deteriora în timp, provocând degenerescența maculară și mai târziu pierderea vederii.

2. Previn cancerul

Credeți sau nu, cancerul pleoapelor există. Pleoapele sunt bucăți de piele subțiri și delicate, la fel de sensibile la cancerul de piele ca și alte părți ale corpului care sunt expuse la soare. Expunerea frecventă la razele ultraviolete poate duce la acest cancer special dacă nu aplicați tactica corectă de protecție. Deși nu puteți aplica exact protecție solară pe pleoape, asigurați-vă că le protejați cu ochelari de soare de protecție UV sau cu lentile oftalmice de protecție UV.

3. Reduc riscul apariției cataractei

Razele UV sunt un factor cunoscut care contribuie la formarea cataractei oculare. În timp, cataracta poate provoca orbire, deși poate fi tratată prin intervenție chirurgicală. Din acest motiv, asigurați-vă că purtați ochelarii de soare pentru a vă proteja ochii de formarea cataractei.

4. Protejează corneea de eventualele arsuri solare

Corneea ochiului dvs. este o altă zonă sensibilă și susceptibilă la deteriorarea cauzată de expunerea la soare. Aceasta este o membrană transparentă la exteriorul retinei care poate duce la arsuri sau chiar la cheratită.