Ce pensie are Mioara Roman? Şi-a vândut tot aurul şi s-a întors la catedră pentru a supravieţui

De: Alexandra Necsoiu / 24.05.2017, 10:35
Ce pensie are Mioara Roman? Şi-a vândut tot aurul şi s-a întors la catedră pentru a supravieţui
Mioara Roman a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta.

După 52 de ani de muncă are o pensie prea mică pentru a-şi plăti chiria şi medicamentele. Şi-a vândut aurul, însă acum fosta nevastă a lui Petre Roman e nevoită să predea în continuare la facultate.

Mioara Roman, adevărul despre divorţ: “Lumea nu prea ştie, dar eu..”

Spectaculoasă! Cum arăta Mioara Roman când era foarte tânără

De ce nu îl poate ierta Mioara Roman pe fostul ei soţ? Când a părăsit-o, Petre i-a luat un obiect drag

Cum arată casa din Primăverii unde Mioara Roman stă cu chirie!

 ”Aveam, dar s-au dus, am vândut. Nu mai am decât un inel şi un rând de cercei din tot aurul pe care-l aveam. Toate bijuteriile de familie: lanţuri, brăţări, cercei, inele, medalioane, le-am dat. Aveam şi unele cumpărate din ţările arabe, foarte frumoase. Iar pe cele moştenite, broşe, inele, mi le-au furat din casă”.

Fosta nevastă a lui Petre Roman, nevoită să predea la facultate pentru a-şi plăti medicamentele şi chiria. După ce a divorţat  problemele locative i-au dat mari bătăi de cap. În urmă cu şase ani, ea a fost evacuată din vila de protocol din Primăverii, şi locuieşte provizoriu într-un apartament cu două camera, de pe strada Zambaccian. Aici plăteşte 650 de euro chirie, însă pensia nu-i permite să o acopere în totalitate. 

”După 52 de ani de muncă, am pensie de 2.000 de lei. Nu-mi ajunge să plătesc chiria, întârzii, am probleme, câteodată o mai amân, iar în ultimă instanţă mă ajută fetele. Am nevoie şi de medicamente, aşa că am fost nevoită şi am luat nişte ore la facultate, la Dimitrie Cantemir. Predau 4 ore pe săptămână limba arabă. În 1998, eu am înfiinţat catedra de arabă”, a declarat Mioara Roman pentru click.

În total, pentru cele 16 ore de limba arabă pe care fosta doamnă Roman le predă, are un  salariu de 1.300 de lei.