Ce preferi: statul pe scaun la birou sau in picioare?

Apropo.ro / 02.09.2011, 13:04
Ce preferi: statul pe scaun la birou sau in picioare?
Ultimul trend in marile companii precum Google sau Facebook este lucratul la calculator stand in picioare! Se pare ca cei ce lucreaza stand in picioare sunt mult mai energici, la sfarsitul zilei, si elimina problemele medicale generate de statul pe scaun toata ziua.

Mai multi angajati ai Facebook sau Google (dar si ai altor companii) au schimbat scaunul de la birou cu statul in picioare, spunand ca se simt mult mai confortabil si au mai multa energie.

Totodata ei sunt motivati si de rapoartele medicale care spun toate ca statul prea mult pe scaun mareste sansa aparitiilor unor probleme medicale.

Pentru o persoana sa lucreze din picioare este nevoie ca biroul sa fie inaltat astfel incat aceasta sa nu se aplece cand trebuie sa tasteze sau sa lucreze cu mouse-ul.

Purtatorul de cuvant al Google, Jordan Newman, a declarat ca „multi angajati la Google au optat pentru birouri in picioare si le oferim ca parte a programului nostru de wellness” dar nu a precizat concret numarul acestora.

Dintre cei care s-au obisnuit deja sa lucreze in picioare unii au declarat ca nu mai simt starile de somnolenta care apar dupa orele pranzului si se simt mult mai bine dupa o zi de munca, decat se simteau atunci cand stateau pe scaun.

Un studiu realizat de Societatea Americana de Studiere a Cancerului, din 2010, a dezvaluit faptul ca femeile care stau mai mult de 6 ore pe scaun zilnic au cu 37% mai multe sanse sa moara prematur decat femeile care stau mai putin de 3 ore pe zi iar la barbati acelasi lucru rezulta un procent de 18% la cei cu risc de moarte prematura. De asemenea Colegiul American de Cardiologie a prezentat anul acesta un studiu care a demonstrat crederea ratei de mortalitate a persoanelor care zac mai mult in casa decat un om normal.

Lista de boli cauzate de lipsa activitatii fizice si statul in scaun mai mult de 6 ore pe zi poate continua si multe dintre aceste boli sunt deja la ordinea zilei asa ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca nu cumva ar fi mai sanatos sa lucram din picioare in loc sa lenevim pe scaune zilnic.

Raspunde la sondajul Apropo.ro!