Ce preparate româneşti poţi realiza cu ingrediente franceze. Meniul sugerat de bucătarul-şef al anului

De: Alexandra Necsoiu / 02.10.2018, 13:15
Ce preparate româneşti poţi realiza cu ingrediente franceze. Meniul sugerat de bucătarul-şef al anului
La invitaţia Gault&Millau, Alex Petricean, bucătarul-şef al anului în prima ediţie a ghidului în România, propune parizienilor între 25 septembrie-6 octombrie 2018 un meniu inspirat de bucătăria românească şi realizat cu ingrediente franceze.

În această perioadă Petricean conduce bucătăria restaurantului Les Résidents (arondismentul 17, Paris). El este însoţit de o parte din colegii săi de la Maize (Bucureşti) care beneficiază astfel de o experienţă de colaborare cu echipa franceză pe durata celor două săptămâni de proiect.

Meniul de degustare creat de Petricean pentru această ocazie include, printre altele, colţunaşi din coajă de cartof afumată, varză cu ‘carne’ (stridii şi foi de varză), supă de peşte cu tăiţei de casă sau găluşte cu prune (alune de pădure şi prune la grătar).

‘Una dintre misiunile importante pentru Gault&Millau România este promovarea bucătăriei româneşti la nivel internaţional, pentru a o face mai cunoscută şi mai apreciată. Credem ca gastronomia noastră poate fi parte importantă a brandului de ţară şi contribuim concret prin invitarea bucătarilor din România la schimburi de experienţă şi evenimente în reţeaua Gault&Millau.’ declară Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, co-CEO Gault&Millau România.

‘Este prima dată când am ocazia să îmi exprim propria filosofie în faţa publicului parizian, unul din cele mai rafinate şi exigente din lume, iar reacţiile pline de entuziasm de până acum mă fac şi mai încrezător în viitorul gastronomiei româneşti. Mulţumesc Gault&Millau România pentru că ne oferă oportunitatea de a prezenta lumii ce avem de spus pe plan culinar.’ adaugă Alex Petricean, bucătarul-şef al anului, Gault&Millau România 2018.

Tot la iniţiativa Gault&Millau, Alex Petricean a fost invitat special la Gault&Millau Genuss-Messe Viena (8- 9 septembrie 2018), cel mai mare eveniment culinar din capitala Austriei, cu participarea a peste 100 de bucătari şi 50 de vinificatori.