Ce presupune un mariaj de succes

De: Carmen Ulian / 12.01.2015, 16:00
Ce presupune un mariaj de succes
Psihologii ne spun că pentru a avea o căsătorie reușită avem nevoie de compatibilități.

În prezent, numărul de tineri căsătoriți este cu mult mai mic decât în trecut. Specialiștii sugerează că a sta într-un mariaj fericit este unul dintre lucrurile bune pe care le poți face pentru tine.

Căsătoria face oamenii mai fericiți și mai mulțumiți de viața lor decât cei care sunt singuri și trec, în particular, prin perioade stresante sau criza vârstei mijlocii.

Peter Pearson, terapeut de cupluri și cofondator al Instutitului de Cupluri din menlo Park, California, spune că în primul rând, cei doi oameni care se unesc au nevoie de chimie, o super atracție, între ei. Este greu să aprinzi focul pasiunii acolo unde nivelul este scăzut. Nu este vorba numai de chimia sexuală, ci și de modul în care te simți atunci când ești alături de acea jumătate.

Când două persoane sunt cu adevărat compatibile se creează o legătură solidă între acestea. Este nevoie să aibă valori și credințe despre lume asemănătoare, să se distreze împreună, să fie spontani, să aprecieze partenerul, să considere unul despre celălalt că este cel mai tare, dispuși să facă eforturi împreună, dar și că amândoi pot rezolva orice problemă. Simetria de ambele părți trebuie să fie ideală, în balanță.