Ce produse cosmetice au fost interzise în UE

De: Gabriela Voicu / 12.03.2013, 10:00
Ce produse cosmetice au fost interzise în UE
Începând de ieri, 11 martie, comercializarea unui anumit tip de produse cosmetice este interzisă în UE.

Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în Uniunea Europeană (UE) începând de ieri, 11 martie, când intră în vigoare ultimul termen-limită din procesul de eliminare treptată a acestui fel de testare, informează Reprezentanța Comisiei Europene.

O comunicare adoptată de Comisia Europeană (CE) confirmă angajamentul acesteia de a respecta termenul-limită stabilit de Consiliu și de Parlamentul European în 2003 și descrie modul în care intenționează să sprijine mai departe cercetarea și inovarea în acest domeniu, promovând, în același timp, bunăstarea animalelor la nivel mondial, a adăugat sursa citată.

Campanie PETA

„Faptul că astăzi intră în vigoare interdicția totală legată de comercializare reprezintă un semnal important cu privire la importanța pe care Europa o acordă bunăstării animalelor. Comisia se angajează să sprijine în continuare dezvoltarea de metode alternative și să încurajeze țările terțe să adopte și ele abordarea europeană. Acest lucru reprezintă un prilej important pentru Europa de a da un exemplu de inovare responsabilă în domeniul produselor cosmetice fără a face compromisuri cu privire la siguranța consumatorilor”, a declarat comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor, Tonio Borg.

Citește mai multe despre Comercializarea unui anumit tip de produse cosmetice este interzisă în UE, pe Gândul.info