CE: Romania nu va reusi sa echilibreze bugetul

Apropo.ro / 29.01.2008, 10:10
CE: Romania nu va reusi sa echilibreze bugetul
Comisia Europeana considera ca este improbabil ca Romania sa echilibreze bugetul pana in 2011 si cere reduceri mai ample ale deficitului in 2008

Comisia Europeana (CE) considera ca este improbabil ca Romania sa echilibreze bugetul pana in 2011 si cere reduceri mai ample ale deficitului in 2008 si in anii urmatori, potrivit unui proiect al CE de evaluare a programului fiscal pe termen lung al autoritatilor de la Bucuresti.

"Strategia bugetara inclusa in program nu reprezinta o politica fiscala prudenta, necesara pentru a tine sub control deficitul extern in crestere si presiunile inflationiste, care pun in pericol stabilitatea macroeconomica si financiara, precum si procesul de convergenta", se arata in proiect.

Romania a aderat la Uniunea Europeana in 2007 si, pentru a adopta euro, trebuie sa controleze inflatia si sa reduca deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

In pofida unei cresteri economice de peste 6%, Romania a inregistrat anul trecut un deficit bugetar de 2,9% din PIB, iar situatia nu se va modifica in 2008 si 2009, potrivit sursei citate.

Citeste mai mult la Mediafax