Ce s-a intamplat la Oktoberfest 2011(Poze)

Apropo.ro / 21.09.2011, 18:30
Festivalul berii din Germania, Oktoberfest, a adunat si in acest an milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Nici in acest an nu au lipsit femeile frumoase sau partidele de amor in aer liber.

Ca si in anii precedenti, festivalul berii Oktoberfest a avut loc in Munich, Germania, in „compania” raurilor de bere. Evenimentul este sarbatorit de 200 de ani incoace, inca de la casatoria Therese von Sachsen-Hildburghausen s-a casatorit cu Printul Ludwig al Bavariei iar petrecerea de nunta a constituit primul Oktoberfest din istorie (Theresienwiese inseamna iarba lui Therese).

GALERIE FOTO

oktoberfest

Festivalul are loc in luna Septembrie (desi se numeste sarbatoarea lui octombrie), deoarece vrea este perfecta in aceasta perioada a anului, in Germania. Aceasta tine de pe 17 septembrie si pana la 3 octombrie. Festivalul tine atat de mult deoarece in acest timp au loc tot felul de festivitati: parade, curse de cai, expozitii, etc.

Nici in acest an nu au lispit numeroasele sortimente de bere germana, carnati bavarezi, turta dulce, pastrav fript si alte specialitati bavareze menite sa iti faca mare pofta.

oktoberfest

Berea bauta peste masura „a provocat” doi tineri sa faca amor chiar in mijlocul marii adunari, fara sa le pese vreo clipa ca sunt vazuti sau pot fi amendati.

Trecand peste acest aspect, cei care au dorit sa ocupe un loc la masa au fost nevoiti sa isi faca rezervarea inainte ca evenimentul sa inceapa.

Putin neplacut in acest an a fost pretul berii, usor mai ridicat decat in anii precedenti: 8.70 – 9.20 euro pe litru.

oktoberfest

Oktoberfest nu este sarbatorit doar in Munchen, ci si pe toate continentele, inclusiv in tara noastra.

Urmatoarea editie a Oktoberfest va avea loc in perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2012.