CE saluta decizia de eliberare a celor cinci infirmiere

Apropo.ro / 24.07.2007, 14:18
CE saluta decizia de eliberare a celor cinci infirmiere
Secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis, s-a declarat, marti, "încântat" de decizia de eliberare a infirmierelor bulgare si medicului de origine palestiniana, acuzati ca au infectat deliberat cu HIV peste 400 de copii libieni, relateaza AFP. "Sunt încântat ca cei

Secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis, s-a declarat, marti, „încântat” de decizia de eliberare a infirmierelor bulgare si medicului de origine palestiniana, acuzati ca au infectat deliberat cu HIV peste 400 de copii libieni, relateaza AFP.

„Sunt încântat ca cei sase angajati bulgari din sectorul medical s-au întors acasa”, a precizat Davis într-un comunicat.

Arestati în februarie 1999, infirmierele bulgare si medicul palestinian care a primit recent cetatenia bulgara, au fost acuzati ca infectat în mod deliberat cu HIV 438 de copii libieni, dintre care 54 au murit. Cei sase au fost condamnati în 2004 la moarte, sentinta confirmata în 2006 si apoi la 11 iulie 2007. Pedeapsa a fost comutata saptamâna trecuta în închisoare pe viata de catre Consiliul Superior al Instantelor Judiciare din Libia.

Mediafax